The Saints. FOTO ADRI VAN BAKEL
The Saints. FOTO ADRI VAN BAKEL Foto: Adri van Bakel

AGENDA

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime

12:00 |

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Colijnsplaat toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: 'Made in Holland', maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie. In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, t/m 31 december, wo t/m za van 12.00-18.00 uur. Gratis entree. Elke woensdag maritieme leestafel. Ook op afspraak: 0622591452 of info@gallerymaritime.nl.

Expositie

8:00 |

Tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur.

Donderdag 13 december

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek

De Bibliotheek Oosterschelde organiseert iedere donderdag, in samenwerking met Taalclub Borsele, een Taalcafé in de Bibliotheek Heinkenszand van 14.00-15.30 uur. Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. De eerstvolgende Taalcafé's zijn op 29 november, 13 en 20 december. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis.

Longpunt Zeeland

14:00 |

Donderdag 13 december is er in Middelburg een Longpunt georganiseerd in samenwerking met Zorggroep Periscaldes en SVRZ van 14.00-16.00 uur meteen feestelijke jaarafsluiting waarbij we terugblikken op de voorafgaande jaren en natuurlijk kijken we ook naar 2019. Locatie: SVRZ ’t Gasthuis Noordpoortplein 2, 4331 RN. Gratis parkeren, aan de achterzijde (vraag om een uitrijkaart). Wij verzoeken u met klem om geen geurtjes tijdens deze bijeenkomst te gebruiken. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Meer info: www.zeeland.longfonds of zeeland@longpunt.longfonds.nl.

Bingomiddag

14:00 | wijkcentrum de Spinne

Donderdag 13 december weer een gezellige bingomiddag van stichting Buurtwerk Goese Polder. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur in Wijkcentrum ‘De Spinne’ Joseph Lunslaan 7. Tijdens de pauze gratis koffie/thee naar keuze en een lekkere verrassing. Toegang gratis.

Vrijdag 14 december

Kerstmarkt

9:30 | Kringloopwinkel

Kerstmarkt vrijdag 14 December bij de kringloopwinkel ’s Gravenpolder, onderdeel van Zuidwester/Psyïent. Naast mooie aanbiedingen in de kringloopwinkel presenteren diverse dagbestedingslocaties van Zuidwester hun zelfgemaakte spullen op de kerstmarkt. Kom gezellig langs om uw kerstinkopen te doen en om diverse activiteiten en workshops bij te wonen. Een kopje koffie/ thee staat voor u klaar. De kerstmarkt is geopend van 9.30-16.00u. Kringloopwinkel ’s Gravenpolder is gevestigd aan de Burgemeester Jansenstraat 1 in ’s Gravenpolder.
Volg ons op facebook: www.facebook.com/psyïentzuidwester.

Optreden The Saints

20:00 | Zaal Onder de Toren

Vrijdag 14 december treden The Saints op in Wissenkerke. The Saints is opgericht in 1963 en bestaat, met tussenpozen al meer dan 35 jaar. The Saints zijn een Shadows tribute band maar spelen alle bekende nummers uit de jaren 50 en 60. Deze hits uit de jaren 50 en 60 zorgen voor een heerlijk gevoel van nostalgie. Het optreden begint om 20.00 uur in buurthuis Onder de Toren. Voor reserveringen en meer informatie zie www.nutnoordbeveland.nl.

Zaterdag 15 december

Open atelier Ilse van Loo-Remijn

10:00 | Atelier Ilse van Loo-Remijn

Op zaterdag 15 december, tijdens de Wolphaartsdijkse Winterroute, is het werk van afgelopen jaar, gemaakt door Ilse van Loo-Remijn, beeldend kunstenaar in Wolphaartsdijk te zien. In haar, geheel in kerstsfeer omgetoverde huis, zal ook een gedeelte van de nieuwe collectie te zien zijn. In haar nieuwe tekeningen en schilderijen gaat Ilse op zoek naar "het verband van alles met alles". Het eind resultaat zal uiteindelijk te zien zijn tijdens Goes En-Passant 2020. Het atelier is open van 10.00-18.00 uur. Veerweg 55, 4471 NB Wolphaartsdijk, tel. 0113-581720, 06-29145144, info: inenuitdekunst.nl. De winterroute is open van 14.00-18.00 uur. Kinderen kunnen dan zoutdeeg kerstfiguren beschilderen.

Kerstmarkt

13:00 | Zorggroep Ter Weel

Op zaterdag 15 december is iedereen van 13.00 tot 17.00 uur welkom op de gezellige kerstmarkt van Zorggroep Ter Weel. De kerstmarkt vindt plaats in de binnentuin tussen Ter Weel Goes aan het Joannaplantsoen en Sint Maarten in de Groe aan de Beukenstraat. Op de sfeervolle overdekte kerstmarkt staan diverse Zeeuwse standhouders, zoals Paard van Troje, Agrimarkt, Leuk Zeeuws, Wienkeltje van Wullempje, Leuk Zeeuws en tweedehandskleding. Bij de lootjeskraam zijn er leuke prijzen te winnen. Verder zijn er heerlijke winterse lekkernijen verkrijgbaar, zoals vers gebakken oliebollen, warme chocomelk, glühwein en erwtensoep. De middag wordt muzikaal ondersteund door een prachtig Dickenskoor. De toegang is gratis.

Expositie Elly Wiegman

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Elly Wiegman exposeert in 't Kerkje van Ellesdiek haar werk met de titel "Verbonden met Hemel en Aarde". Elly's werk bestaat uit uiteenlopende stijlen en technieken. Naast het schilderen is ze ook bezig met keramiek. De expositie is geopend op zaterdag 15 december van 13.30-16.00 uur.

Kerstviering Leger des Heils

14:00 | Ostea Lyceum

Op zaterdag 15 december is er ook dit jaar weer de grote kerstfeestviering van het Leger des Heils in de aula van het Ostrea Lyceum Bergweg 4 te Goes. Aanvang 14.00 uur. Ook nu worden weer ruim 250 ouderen en alleenstaanden verwacht. Een ieder is van harte welkom. Medewerking verlenen Het Bevelands Kerstkoor en de tamboerijngroep, muziekkorps en zangkoor van korps Goes. Vanaf 13.15 uur is er inloop en staat een kopje koffie of thee met wat lekkers klaar. Het kerstfeest duurt tot 16.00 uur. Informatie en gratis toegangsbewijzen: tel. (0113) 212814 of (0113) 270720.

Mini Kerstmarkt in de Maartenskerk

14:00 | Maartenskerk

Op zaterdag 15 december bent u van 14.00 tot 16.00 weer van harte welkom op onze mini-kerstmarkt in de Maartenskerk te Baarland. In de kerk verkopen we kerststukjes en vogeltaarten, in de consistorie kunnen de kinderen onder begeleiding zelf kerststukjes maken en onder de toren kunt u genieten van een kopje koffie, thee of fris al dan niet met een versgebakken bol. Ondertussen speelt Gerard Boot weer enige bijzondere stukken op het Moreau orgel, afgewisseld met het "Groot Baarlands Straatkoor". De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.

Kertconcert Zeeuws Jeugdorkest

14:02 | Westerkerk

Welkom op het jaarlijkse kerstconcert dat georganiseerd wordt door Stichting Zeeuws Jeugdorkest. Dit jaar is het in de Westerkerk in Goes, het begint om 15:00 uur. Alle 3 de orkesten laten van zich horen: het jong ZJO, het ZJO en het Zeeuws Studentenorkest. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Na afloop is er een tombola om geld in te zamelen voor de geplande concertreis. Ter plaatse is het mogelijk om nog loten te kopen en zo kans te maken op leuke prijzen! Wilt u meer weten over het orkest? Neem dan eens een kijkje op www.zjo.nl.

Kerstmiddag Zonnebloem

13:30 | Heer Hendrikhuis

Kerstmiddag: Op zaterdag 15 december houdt de Zonnebloem afdeling Goes en omstreken een gevarieerde kerstmiddag vol verrassingen en voor ieder wat wils. Deze middag wordt mede opgeluisterd door "De Vrolijke vrouwen van nu". De deur van het Heer Hendrikhuis is vanaf 13.30 uur geopend, het programma begint om 14.00 uur en de sluiting is omstreeks de klok van 17.00 uur. Reserveren voor deze middag kan bij Bep de Pan tel. 223241 en Corrie Flikweert tel. 581684.

Dansavond

20:00 | Heer Hendrikhuis

Zaterdag 15 december kan er weer gedanst worden in het Heerhendrikshuis in 's-Heerhendrikskinderen aan de Te Werfstraat 18. Zaal gaat open om 19.30 uur een het eerste dansdeuntje zal klinken om 20.00. De muziek word verzorgd door Dj Peter.

Zondag 16 december

Lessons & Carols met Musica Cordis

20:00 | Geerteskerk

Het vieren van "a festival of lessons and carols" is een Engelse traditie die in Zeeland al vele jaren levend gehouden wordt door Kamerkoor Musica Cordis uit Goes o.l.v. Hans Smout. In bijbellezingen, gedichten en bijpassende liederen (carols) klinkt het kerstverhaal, dat op deze manier in zijn meest pure vorm beleefd kan worden. Ook is er ruimte voor samenzang, o.a. in de traditionele processieliederen, wanneer het koor met kaarsen de donkere kerk binnenkomt en aan het eind weer verlaat. Medewerking wordt verleend door organist Rien Balkenende. De bijeenkomst, aanvang 20.00 uur, wordt gehouden op zondag 16 december in de Geerteskerk te Kloetinge. De toegang is gratis. De kerk gaat open om 19.30 uur.

Oecumenische Adventsviering

10:45 | RK Eligiuskerk

Zondag 16 december om 10.45 uur is er een oecumenische Adventsviering van de gezamenlijke kerken in de RK-Eligiuskerk in Lewedorp met als thema "Verwachting". Voorganger is pastor Wiel Hacking. Naast samenzang verzorgt Barbershopkoor The Gaggling Ganders Gang uit Goes de muzikale medewerking.

Kerst koffieconcert

12:00 | Dorpshuis de Burcht

De gezamenlijke muziekverenigingen "Con Affezzioen" en "Con Amore" uit Kwadendamme en Hoedekenskerke verzorgt op zondag 16 december een Kerstkoffie concert in "De Burcht" te Kwadendamme, aanvang 12.00 uur.

Soloprogramma Piet Brakman

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondagmiddag 16 december brengt Piet Brakman zijn soloprogramma "Van hot nao her" in 't Kerkje van Ellesdiek Een programma in de stijl zoals velen hem al jaren kennen. Rode draad in zijn nieuwe programma is "Hoe staat de generatie van Piet, de zeventigers, in de tijd van nu met de vraag: "Blijven hangen in de tijd of een laatste poging aan te klampen op de digitale snelweg". Door de bril van vandaag blikt Piet terug op gisteren en kijkt hij vooruit naar morgen. Enerzijds een feest van herkenning maar ook met nieuw repertoire. Het programma begint om 14.30 uur. Reserveren is gewenst: reserveer@ellesdiek.nl of 0113-612681

Kerstconcert Excelsior

16:00 | Geerteskerk

Zondag 16 december, 16.00 uur, Geerteskerk, Kloetinge. Brassband Excelsior sluit het jaar af met een kerstconcert in standplaats Kloetinge. Zondag zijn te zien in de Geerteskerk. De uit Goes afkomstige Bram Houg, bekend van zijn deelname aan The Voice, zingt een aantal nummers. Hij wordt begeleid door de brassband, die verder een gevarieerd programma heeft samengesteld. Het concert begint om 16.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 15.30 uur open. De toegang is gratis.

Dinsdag 18 december

Workshop werkzoekenden

10:00 | Bibliotheek

Word bewust van je kwaliteiten en vind een baan die daarbij past. Volg op dinsdag 18 december, van 10.00-12.00 uur, de gratis workshop voor werkzoekenden in Bibliotheek Goes aan de Oostwal 34. Wat zijn mijn kwaliteiten? Vaak is solliciteren een eenzaam proces. Werkzoekenden zitten veelal in hun eentje thuis achter de pc naar vacatures te zoeken. Tegenwoordig is het echter belangrijk om actief te netwerken. Samen met andere werkzoekenden gaan deelnemers ontdekken hoe ze van waarde kunnen zijn in een organisatie en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Belangrijk: deze bijeenkomst telt mee als sollicitatieactiviteit en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om deel te nemen. Aanmelden is niet verplicht. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Kerstconcert

13:30 | Protestantse kerk

Op 18 december verzorgt het seniorenkoor KOOR'55 o.l.v. Willy Feijtel-Bout een kerstconcert in de Protestantse Kerk in 's Heer Hendrikskinderen. De toegang is gratis. Het concert begint om 13.30 uur. De kerk is open om 13.00 uur.

Sing In

19:30 | Petruskerk

Dinsdag 18 december hoopt het Gemengd koor "De Levensbron" en het Mannenkoor "Sjaloom" uit Goes een SING-IN te houden in de Petruskerk te 's-Heer Arendskerke, Torenring 2. Aanvang 19:30 uur. De toegang is gratis. Komt u ook meezingen en/of luisteren.

Barbershopkoor The Gaggling Ganders Gang.
Eén van de werken van Elly Wiegman die op de tentoonstelling te zien is.
Een vogelvoedertaart, wellicht verkrijgbaar op de Mini Kerstmarkt in Baarland.
Een balpentekening van de haven van Yerseke, te zien tijdens het open atelier Ilse van Loo-Remijn.