3D tekening van Robbert Das. ‘Circe’ van Ray Cook, 59 ft. Kotter getuigd.
3D tekening van Robbert Das. ‘Circe’ van Ray Cook, 59 ft. Kotter getuigd. auteursrechtvrij

Primeur voor GalleryMaritime Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - GalleryMaritime heeft een primeur! Het lukte de galerie op het nippertje. Nét voor de afsluiting van het -Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018- werd het levenswerk van de negentigjarige Robbert Das in het Nationaal Erfgoed opgenomen.

Robbert Das staat in de watersportwereld vooral bekend om zijn unieke 3D tekenwerk. Anderen kennen hem van het blad KIJK waarin jarenlang technisch futuristische tekeningen van hem zijn gepubliceerd. En niet te vergeten de vele boeken met voorspellingen over toekomstige high-tech innovaties die het dagelijks leven, vanwege de opwarming van de aarde, voor ons zullen gaan bepalen.

Onze wederzijdse onderhandelingen leidden ertoe dat ruim 30 van zijn tekeningen zijn aangekocht door Het Scheepvaart Museum Amsterdam. Het museum heeft een grote overzicht tentoonstelling met het werk van Robbert Das in de planning staan. De artistieke nalatenschap van deze designer/tekenaar zit hem vooral in zijn gave om, als scheppend kunstenaar, de toeschouwer een inkijkje te geven over ‘het leven aan & op het water; in het verleden, het heden en de toekomst’.

Over de overdrachtsexpeditie en wat daar allemaal bij komt kijken wordt 22 december a.s. tussen 14.00 en 15.00 uur een infobijeenkomst in de galerie gehouden, met een hapje en drankje. De openingstijden zijn van december t/m 2 januari, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak, Voorstraat 45 Colijnsplaat, info@gallerymaritime.nl. [l]