Lessons & Carols met Musica Cordis
Lessons & Carols met Musica Cordis Foto:

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime

12:00 |

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Colijnsplaat toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: 'Made in Holland', maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie. In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden. GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat, t/m 31 december, wo t/m za van 12.00-18.00 uur. Gratis entree. Elke woensdag maritieme leestafel. Ook op afspraak: 0622591452 of info@gallerymaritime.nl.

Expositie

8:00 |

Tot 1 maart exposeert Riny van der Borgt van der Wal uit Heinkenszand voor de tweede keer in de Cornelia Emil Sandströmweg 2 Zierikzee. Met bijzondere materialen en technieken wil zij verschillende culturen laten zien die in onze maatschappij leven om elkaar beter te leren begrijpen want als geest en hand niet samen gaan, ontstaat er geen kunst. Openingstijden hele week van 08.00-20.00 uur.

Donderdag 20 december

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek

De Bibliotheek Oosterschelde organiseert iedere donderdag, in samenwerking met Taalclub Borsele, een Taalcafé in de Bibliotheek Heinkenszand van 14.00-15.30 uur. Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. De eerstvolgende Taalcafé's zijn op 29 november, 13 en 20 december. Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl/taalhuis

Vrijdag 21 december

Volkskerstzang

20:00 | Sint Willibrorduskerk

U wordt allen van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Volkskerstzang door Bevelands kerstkoor, welke gehouden wordt op 21 december te 's Heerenhoek in de Sint Willibrorduskerk. Het koor wordt gedirigeerd door Willy Feijtel-Bout en op de piano begeleid door Jolanda Nagelkerke. Een keur aan mooie kerstliederen wordt ten gehore gebracht. Tevens wordt medewerking verleend door een ensemble van brassband Excelsior uit 's Heer Arendskerke, gedirigeerd door Johan Ruysink. Ook is er gelegenheid tot het samenzingen van de bekende kerstliederen, als voorbereiding op het naderende kerstfeest. Deze worden begeleid door Jolanda op het kerkorgel. Aanvang kerstzang 20.00 uur.

Zaterdag 22 december

Kerstzangavond Sionskerk

19:30 | Gereformeerde Gemeente Goes

Op zaterdag 22 december is in de Sionkerk in Goes de jaarlijkse Kerstzangavond. Alle koren leveren een bijdrage op deze avond. Zowel het jeugdkoor ‘Jong Asaf’ o.l.v. Wim Posthuma, mannenkoor ‘De Lofzang’ o.l.v. Ron van Ommen en gemengd koor ‘Asaf’ o.l.v. Andre Overbeeke zullen hun kerstrepertoire laten horen. Ook zullen de koren nog samen zingen. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis!

Kerstbal

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 22 december organiseert Dansclub De Vriendschap uit Goes weer een ouderwets gezellig Kerstbal in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes-Noord. Dan kan er onder het genot van een hapje en een drankje, de hele avond weer gedanst worden op de klanken van de foxtrot, rumba, eng-wals, chachacha enz. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. De muziek op deze avond word verzorgd door Dj Johan. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Voor meer info: www.devriendschapgoes.nl. Info 0113-214226 of 0113-228674.

Zondag 23 december

Lessons & Carols met Musica Cordis

20:00 | Blasiuskerk

Het vieren van “a festival of lessons and carols” is een Engelse traditie die in Zeeland al vele jaren levend gehouden wordt door Kamerkoor Musica Cordis uit Goes o.l.v. Hans Smout. In bijbellezingen, gedichten en bijpassende liederen (carols) klinkt het kerstverhaal, dat op deze manier in zijn meest pure vorm beleefd kan worden. Medewerking wordt verleend door organist Rien Balkenende. De bijeenkomsten, aanvang 20.00 uur worden gehouden op zondag 23 december in de H. Blasiuskerk in Heinkenszand. De toegang is gratis; aan het eind is uw gift ter bestrijding van de onkosten van harte welkom. Kerk open om 19.30 uur. Zie ook www.musicacordis.nl.

Kerstconcert

15:00 | Protestantse kerk

De gezamenlijke muziekverenigingen "Con Affezzioen" en "Con Amore" uit Kwadendamme en Hoedekenskerke verzorgen op zondag 23 december een Kerstconcert in de Protestantse Kerk "De Ark" te Hoedekenskerke, aanvang 15.00 uur. Aan dit concert werkt ook het koor "Mooi Zeeland Zingt" van de klederdrachtenvereniging mee.

Kerstconcert

15:30 | Geerteskerk

Het Bevelands Vrouwenensemble Cantando geeft een kerstconcert op 23 december in de Geerteskerk te Kloetinge, aanvang 15.30 uur. Cantando is ontstaan uit de samenwerking van Willy Feijtel – Bout en haar oud-leerlingen. Het repertoire van het ensemble bestaat uit klassieke werken. Vaste begeleider is pianist Edu de Goffau. Medewerking wordt verleend door Da Capo, harp en dwarsfluit. Kaarten zijn te verkrijgen bij aanvang van het concert, of te reserveren via: Secretariaat Cantando: roden55@planet.nl

Maandag 24 december

Kinderkerstdienst Maartenskerk

19:00 | Maartenskerk

Op maandagavond 24 december wordt dit jaar voor de tiende keer de jaarlijkse kinderkerstdienst gehouden. We gaan mooie kerstliederen zingen met elkaar, er wordt muziek gemaakt en er is een kerstverhaal. De kinderen mogen meedoen in de dienst. U en jullie worden van harte uitgenodigd om te komen. Ouders met hun kinderen. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, buren, familie, klasgenootjes; voel je welkom! Het orgel wordt bespeeld door Kees Beekman. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor stichting Kebene. De dienst begint om 19.00 uur in de Maartenskerk in ’s-Gravenpolder, Bosseweide 1.

Dinsdag 25 december

Kerstzangdienst in 'De Levensbron'

16:15 | Hervormde Gemeente 'De Levensbron'

Op 25 december 1e Kerstdag wordt u uitgenodigd om mee te zingen en te luisteren naar het Kinderkoor "Immanuël" , Jongerenkoor "Elsafan", Mannenkoor "Sjaloom" en Gemengd koor "De Levensbron" uit Goes. Aanvang 16:15 uur. Mansholtlaan 1 te Goes. U bent van harte welkom!

Woensdag 26 december

Twidde Kerst in 't Kerkje van Ellesdiek

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) biedt 't Kerkje van Ellesdiek een gevarieerd programma aan in kerstsfeer. Allereerst is er een optreden van Patricia Foort. Deze Surinaamse solozangeres heeft een breed repertoire bestaande uit gospel-, jazz-, swing- en easylisteningmuziek. Voor deze middag is een speciaal repertoire opgesteld met daarin ook aandacht voor Kerst. Nelleke Wissel vertelt een verhaal. Verder is er een verloting voor een goed doel. In de pauze is er koffie of thee met lekkers erbij. Het programma begint om 14.30 uur. Reserveren kan via reserveer@ellesdiek.nl of via 0113-612681.

Kerstconcert Bevelands Vrouwenensemble Cantando. FOTO LIA OELE