Isabel Provoost en haar band staan aan het begin van hun theatertournee. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Isabel Provoost en haar band staan aan het begin van hun theatertournee. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Isabel koppelt verhalen aan nummers

MIDDELBURG - Isabel Provoost begint vrijdag aan haar theatertournee in Schouwburg Middelburg. In de familievoorstelling 'This is me' presenteert de Zeeuwse zangeres niet alleen haar favoriete nummers. Ze vertelt ook veel over de dingen die invloed hebben gehad op haar zangcarrière.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Na het behalen van de finale van The Voice of Holland, in februari 2017, gebeurde er veel in het leven van Isabel Provoost. Ze was te zien en horen op talloze podia en festivals, van een uitverkocht Arsenaaltheater tot het Zeeland Nazomerfestival, en van het Concertgebouw in Amsterdam tot Koningsdag van Radio 538. Het optreden met Bløf, op een uitverkocht Concert at Sea, bestempelt ze als een van de de hoogtepunten. Eind november presenteerde Isabel haar eerste eigen single ‘Without You’, maar nu is ze vooral druk met de voorbereiding van de theatershow. Na Middelburg is ze in januari te zien in vijf andere steden, zowel binnen als buiten Zeeland. In de wat krappe oefenruimte in het centrum van Middelburg legt Isabel uit dat het een persoonlijke show is. “Ik vertel niet alleen over de dingen die invloed hebben gehad op mijn zangcarrière, maar ook op mijn leven daarbuiten. Die verhalen koppelen we aan nummers die ik op die momenten veel luisterde. Nummers die me steun gaven tijdens moeilijke momenten of juist plezier tijdens de leukere gebeurtenissen. Het wordt emotioneel, maar dan wel op een positieve, leuke manier. Intiem en huiselijk.”
Isabel en haar band spelen onder meer nummers van Adele, Pink, Coldplay en Camila Cabello. “Je moet vooral denken aan liedjes die ik in die periode hoorde op de radio. Dat kunnen dus ook hele oude nummers zijn. Maar het gaat met name om covers. Aangezien de nieuwe single net uit is, zou het ook zomaar kunnen dat …” Lachend onderbreekt ze zichzelf. Het is duidelijk dat de band nog niet alles wil prijsgeven over de avond. Op de vraag of er nummers gespeeld worden die ze zong tijdens The Voice of Holland komt alleen het antwoord dat ‘het zomaar zou kunnen’. “Maar,” benadrukt toetsenist Niek de Koster, “het is belangrijk om te weten dat ‘This is me’ echt een familievoorstelling is. Je kunt hier met het hele gezin naartoe”
Kaartjes voor de show kun je reserveren via www.zeelandtheaters.nl en http://isabelprovoost.nl.[l]