Zorgen over opvang mensen met psychische problemen

MIDDELBURG – De Middelburgse gemeenteraadsfracties van SP, LPM, CU, D66 en GroenLinks zijn bezorgd over de beschikbaarheid van tijdelijke opvang voor mensen met psychische problemen. De vijf stellen het college van burgemeester en wethouders hierover schriftelijke vragen.


DOOR BRITTA JANSSEN

'Het is noodzakelijk dat er op Walcheren tijdelijke opvang is voor mensen met psychische problemen', schrijven de fracties in hun vragen. Ze willen weten of het college dit standpunt deelt.
De vijf dienen de vragen in naar aanleiding van een bericht van ZAAP. Deze actiegroep maakt zich sinds de sluiting van de PAAZ-afdeling van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen twee jaar geleden zorgen over de hulp aan mensen met psychische problemen.

Noodkreet
ZAAP ijvert al twee jaar voor een logeervoorziening op Walcheren. 'Een stuurgroep met onder meer Emergis en het ADRZ is al meer dan twee jaar aan het onderhandelen over hoe alles met psychiaters, bedden en geld geregeld moet worden. Dit vinden wij een aanfluiting', laat Jos Houtzager, één van de oprichters van ZAAP, weten. 'Weet het college van de noodkreet van ZAAP?', vragen de vijf fracties.

Sneller
Volgens ZAAP wil zorgorganisatie Zeeuwse Gronden graag een logeervoorziening laten bouwen in Middelburg.

'Weten b&w van
noodkreet Zaap?'

De actiegroep Zaap vindt dat het overleg over de logeervoorziening met de gemeente Middelburg te langzaam gaat. De vragenstellers schrijven het verstandig te vinden dat de gesprekken met Zeeuwse Gronden én Zaap in een sneller tempo worden gevoerd.

Zelf
'Wat heeft het college van burgemeester en wethouders dit jaar (2017, redactie) zelf gedaan om voor elkaar te krijgen dat deze zorg voor mensen met psychische problemen geregeld is?', schrijven de gemeenteraadsleden Petroesjka Sterk (SP), Wim Steketee (Lokale Partij Middelburg), Willemien Treurniet (CU), Ad van de Kreeke (D66) en Leny van de Heuvel (GroenLinks) in de vragen aan b&w. [l]