Kyen (9) en Chloé (9) hebben plezier op de schaatsbaan. FOTO ANGELA HOOGESTEGER
Kyen (9) en Chloé (9) hebben plezier op de schaatsbaan. FOTO ANGELA HOOGESTEGER Foto: Angela Hoogesteger

Nog even genieten van

Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - De feestdagen zijn voorbij, maar Middelburg Winterstad zorgt nog tot en met zondag 14 januari voor sfeer en activiteiten in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad.

DOOR ANGELA HOOGESTEGER

Middelburg Winterstad - met de ijsbaan als middelpunt - trekt vele bezoekers. Mensen uit Zeeland, maar ook van ver buiten de provincie. Een familie uit Assen vertelt te genieten van het totaalplaatje. Ze zijn voor de eerste keer in Middelburg. Vooral de schaatsbaan spreekt hen aan.
Er bezoeken ook veel toeristen uit Frankrijk en Duitsland Middelburg Winterstad, vertelt Victor van organisator Vita Event. Hij is al voor de zevende keer werkzaam tijdens dit evenement. Een hoogtepunt zijn volgens Victor de curlingwedstrijden waarbij teams strijden om een felbegeerde beker en de titel Middelburgs curlingkampioen.

Schaatstijd
Gasten in de winterhut op de Markt zijn onder meer Kyen (9) en Chloé (9). Ze hebben even een schaatspauze ingelast om te genieten van een wafel met slagroom. Omdat Kyen vorig jaar gevallen is heeft hij twee vrijkaartjes gekregen van de schaatsbaan. Daarom besloot hij zijn vriendinnetje Chloé, met wie hij een half jaartje verkering heeft, mee te vragen. “Het is heel gezellig en er zijn veel leuke kinderen”, aldus Kyen en Chloé. Na uitgerust te zijn, is het weer schaatstijd. Op de schaatsbaan zijn ook stiefzusjes Doris (12) en Julia (12) te vinden. Zij vinden het leuk om er samen op uit te gaan. Ze gaan vaker schaatsen en soms wat drinken in één van de blokhutten. “Het is supergezellig”, vinden Doris en Julia.
De activiteiten van Middelburg Winterstad lopen nog tot zondag 14 januari door. Zo wordt er gekampeerd op de ijsbaan, staat er een vrijdagmiddagborrel in Oostenrijkse sfeer op het programma en zijn er muziekoptredens, zoals van Copy Cat. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ponyrijden en een knutselmiddag.

Meer informatie
Meer informatie staat op:
www.middelburgwinterstad.nl. [l]