Nieuwbouw in Koudekerke voor Zeeuwse Gronden

KOUDEKERKE – Woningcorporatie Zeeuwland bouwt zestien woningen in de Kerkstraat in Koudekerke voor cliënten van Zeeuwse Gronden. Dit zijn mensen met een psychiatrische aandoening.

DOOR BRITTA JANSSEN

Zeeuwland informeerde onlangs omwonenden over de voortgang van het project aan de Kerkstraat 53 tot en met 83. Deze huizen zijn bijna vijftig jaar oud en de corporatie heeft onderzocht of renovatie technisch en financieel haalbaar is. "Er is besloten om nieuwbouw verder uit te werken", laat een woordvoerder van Zeeuwland dinsdag weten.
De energiezuinige nieuwbouw bestaat uit vijftien appartementen, een algemene ruimte en twee logeerkamers voor cliënten van Zeeuwse Gronden. "De reacties van omwonenden zijn positief." Een klankbordgroep van omwonenden en een dorpsraadlid denkt mee. Naar verwachting is de ontwerpfase in april afgerond. De bouwvoorbereiding en contractfase vinden in mei plaats. Als alles volgens planning verloopt start de bouw in september.

Zeeuwse Gronden biedt huisvesting aan mensen met een psychiatrische aandoening en zoekt locaties voor beschermd wonen, zodat elke gemeente deze woonvorm kan aanbieden. Alle oorspronkelijke bewoners uit de Kerkstraat 53 tot en met 83 hebben inmiddels andere woonruimte. Om te voorkomen dat de woningen lang leegstaan, worden ze tijdelijk verhuurd." [l]