Grootkoor Zeeland
Grootkoor Zeeland Tim Adriaanse

Zing mee in het Grootkoor

MIDDELBURG - Op donderdag 11 januari start Grootkoor Zeeland een nieuw koorproject, met een aantal koorrepetities verdeeld over de maanden januari t/m april, met als afsluiting een bijzonder Voorjaarsconcert op 14 april.

Naast het Grootkoor schittert als solist niemand minder dan de bekende Engelse trompettist John Barker. John is één van de beste trompettisten van Groot-Brittannië. Hij begon al op 5-jarig leeftijd met trompet spelen. De toonvorming en frasering die Barker weergaloos beheerst, zorgt in het voorjaarsproject voor een fijne muzikale samenwerking met het de Grootkoren.
“John Barker zijn muziek is dynamisch, energiek en vooral bezielend waarbij hij ook het publiek emotioneel kan raken. Als trompettist heeft hij een eigen sound en een mooie toon” aldus de Britse BBC.

Repetities
Een koorproject met een grote verscheidenheid aan muziek, veel nieuwe koorwerken uit diverse musicals. Zing ook mee in dit sprankelende koorproject! De repetities worden gehouden in de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg, van 19.15 uur tot 22.00 uur. Het Grootkoor staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: donderdag 25 januari, 8 februari, 8 maart en 5 april.

TV kanaal
Op 1 januari j.l. is het Grootkoor gestart met een eigen tv-kanaal: www.grootkoor.tv. ‘Wij laten zien wie we zijn en wat we doen. Het eerste koor in Nederland met een tv-kanaal en daar zijn we trots op’, aldus de dirigenten. In het Grootkoor zingen geeft u plezier en er is altijd wel iets te beleven!

Zingt u graag?
an bent u van harte welkom in het Grootkoor Zeeland. Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf 18 jaar uit de gehele provincie. Momenteel telt het Grootkoor Zeeland zo’n 150 koorleden. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen alle deelnemers een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd van hun eigen koorpartij, zodat men ook thuis kan studeren. Meer informatie kunt u lezen op www.grootkoor.nl [l]

Grootkoor Zeeland