Korte berichten

MIDDELBURG
Wandeling:
Zaterdag 13 januari is weer de wandeling van de W.S.V. 't Zand door Middelburg. Een wandeling voor het hele gezin met afstanden van 5, 10 of 15 km. Heel populair omdat, ook door middelburgers, vaak gezegd wordt: "We zijn tijdens de wandeling op plaatsen geweest waar we nooit komen". De start is tussen 13.00 en 14.00u in De Vergulde Baars in de Baarsjesstraat 42 in Middelburg. Kinderen tot 12 jaar en ook leden van wandelverenigingen krijgen op vertoon van hun kwbn-pas korting. Na het wandelen is er voor iedere deelnemer een kop erwtensoep. Voor vragen: annekejakobsen@gmail.com
Senioren Inloop Leger des Heils: Gezelligheid voor senioren, aandacht voor elkaar, spelletjes en eigen inbreng. Elke tweede dinsdagmiddag van de maand is er bij het Leger des Heils aan Het Zwin 1 in Middelburg van 14.00-16.00 uur een senioren inloop, vanaf 9 januari. U kunt komen en gaan wanneer u wilt. Alle senioren van 55+ zijn van harte welkom. Info: Tel. 0118-614877 / 06-51217659, E-Mail: korps.walcheren@legerdesheils.nl.
CreaBea: Samen met anderen gezellig creatief bezig zijn en/of een kopje koffie drinken? Haken, breien, kaarten maken, tekenen, kleuren, kledingreparatie met de naaimachine, spelletjes doen, advies krijgen en vaardigheden aanleren. Met ingang van dinsdag 9 januari start het Leger des Heils in Middelburg met een Crea Café. Het Crea Café is open van 10.00-12.00 uur op de 2e en 4e dinsdag van de maand. Het Crea Café is een inloopochtend; kinderen zijn ook welkom. Kom eens langs bij het Leger des Heils aan Het Zwin 1 in Middelburg. Meer info: telefoon 0118-614877 / 06-51217659, e-mail: korps.walcheren@legerdesheils.nl.
Repair Café: Zaterdag 13 januari bijeenkomst van 10.00 tot 14.00u bij Bowling en Partycentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Wij willen u graag helpen om uw kapotte spulletjes een tweede leven te geven. Is dus uw grillplaat, gourmetstel, kerstverlichting of kersttrui tijdens de kerstdagen of jaarwisseling kapot gegaan? Kom langs en wij gaan proberen deze, samen met de deskundige reparateurs, te repareren tegen materiaalkostprijs! Onze gastvrouw en heer staan klaar om u te ontvangen en te begeleiden naar de juiste persoon. Speel tijdens het wachten de Repair Café quiz. Hiermee wordt uw eigen reparatiekennis op de proef gesteld. Meer informatie op www.repaircafemiddelburg.nl of mail repaircafemiddelburg@gmail.com.
Kledingbeurs: Woensdagmorgen 17 januari is het weer zover, de kledingkelder van de ontmoetingskerk is weer open van 9 tot 11 uur. We verkopen goede dames en kinderkleding voor een kleine prijs. Oosterscheldestraat 1 aan de zijkant van de kerk.
Leuke luitjes ontmoeten elkaar: Diverse 60-plussers uit Middelburg hebben zich aangemeld op www.leukeluitjes.nl, omdat ze interesse hebben in nieuwe contacten en samen op pad willen. Wil jij ook nieuwe mensen van 60 jaar en ouder leren kennen? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt. Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben als jij. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl
Genezingsdienst: Zaterdagavond 13 januari wordt er een speciale genezings- en wonderendienst gehouden in de City Alive Church te Middelburg. Getuigenissen van vernieuwde levens zullen laten zien dat er hoop is voor iedereen. Wat ook uw achtergrond of situatie ook is: God is groter dan uw probleem. Bent u ziek, depressief, heeft u een nood, of gewoon nieuwsgierig? Kom, zie en ontdek wat God kan doen in uw leven. Met Medewerking van Praise en Worshipband WCM Toegang is gratis. Ravensteijnweg 1a Middelburg. Inloop 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur www.cityalive.nlInfo@cityalive.nl
Concert door bijzonder pianoduo: Vrijdag 19 januari geven pianisten Bart van Oort en Petra Somlai een recital met muziek van Mozart, Dussek en Schubert in Middelburg. Dit concert is een onderdeel van de concertserie 2017-2018 van Incanto (een stichting voor Oude Muziek) en de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap. Het concert vindt plaats in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg (adres: Zuidsingel 70) en begint om 20:00 uur. www.incantoconcerten.nl
Omgaan met iemand met dementie: Manteling organiseert in samenwerking met een casemanager dementie de cursus 'Omgaan met mensen met dementie '. In vier bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van dementie en hoe je het beste om kan gaan met het veranderende gedrag van de dementerende. De cursus gaat zoveel mogelijk uit van de knelpunten van de deelnemers. Data: maandag 22 en 29 januari en 12 en 19 februari van 19.30-21.30 uur. Locatie: Porthos, St Sebastiaanstraat 12 in Middelburg. Aanmelden en informatie bij Manteling: 0118- 553530 of info@mantelingwalcheren.nl. In het najaar wordt een middagcursus georganiseerd.

DOMBURG/AAGTEKERKE
Inzameling voor Voedselbank Walcheren: Het is een traditie geworden, voor het 5e jaar op rij is er weer een inzameling voor de Voedselbank Walcheren door de ZWO werkgroep van Aagtekerke. Ook Domburg doet weer mee en wel op zaterdagochtend 13 januari. Overschotten van de feestdagen of uit uw kerstpakket zijn welkom. (geen alcohol of aangebroken verpakkingen a.u.b.) Maar ook heel graag macaroni, crackers, havermout, ontbijtkoek, koffie, thee, blikjes vis en andere houdbare producten. U kunt uw spullen afgeven tussen 10.00 en 11.30 uur bij de Protestantse Kerk zowel in Aagtekerke (in het Voorlokaal) als in Domburg (in De Poort). In Aagtekerke maken we ook een ronde langs de deuren.

ARNEMUIDEN
Lezing Douglas Bader:
Donderdag 11 januari is er een lezing over deze beroemde RAF vlieger. Hij verloor zijn benen bij een vliegtuigongeval, kreeg prothesen en mocht weer gaan vliegen toen de 2e WO uitbrak. Hij was een voorbeeld voor velen tijdens De Slag om Engeland, werd neergeschoten in 1941 Aanvang: 19:30. Organisatie Wings to Victory.

OOSTKAPELLE
Bijzondere kerkdienst:
Op zondag 14 januari zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, dat wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de Zionskerk aan Duinweg 36a in Oostkapelle. Aanvang 14.30 uur. Voorganger is Ds. Ph.A.Beukenhorst uit Oostkapelle. Medewerking wordt verleend door brassband 'Crescendo" uit Oostkapelle o.l.v. Dick Broers. Organist: Harrie Roubos.

WESTKAPELLE
Donderdag Doedag:
In het Museumcafé van het Polderhuis in Westkapelle wordt elke week een Donderdag Doedag georganiseerd. Elke week is er een activiteit met als doel anderen te ontmoeten, te kijken en luisteren en om iets nieuws te leren. Het programma begint om 13.30 uur en rond 14.30 uur is er koffie/thee pauze. Elke 1e donderdag van de maand: Vertel- en kijkcafé; Elke 2e donderdag van de maand: Workshopcafé; Elke 3e donderdag van de maand: Digicafé; Elke 4e donderdag van de maand: Handwerkcafé. [l]