Stormvogels begint 2018 met nederlaag

MIDDELBURG - Stormvogels 1 is het nieuwe jaar niet goed begonnen. In De Couburg werd in een weinig hoogstaand, maar spannend duel met 14-15 van VIOS 1 verloren.

De eerste wedstrijd van 2018 begon nog goed voor Stormvogels. Binnen een paar minuten stond er 3-0 op het scorebord en veroordeelde de thuisploeg VIOS tot achtervolgen. Voorgaande edities wezen echter uit dat de bezoekers niet snel zenuwachtig worden en hun eigen spel blijven spelen. Zo kwamen ze langzaam terug in de wedstrijd. De kleedkamers werden opgezocht met een 8-8 ruststand.
Na de pauze ging het lange tijd gelijk op, maar was het steeds VIOS dat de voorsprong wist te behouden. Stormvogels wist weinig tegen het spelletje van de bezoekers in te brengen en moest steeds in de achtervolging. De thuisploeg bleef strijden en vier minuten voor het einde was daar de 14-14. VIOS was echter nog een keer trefzeker en wist er met een 14-15 overwinning vandoor te gaan.
Door de nederlaag moet Stormvogels even een pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen. Volgende week is er alweer een kans om de nederlaag tegen VIOS weg te poetsen. In De Couburg is Zaamslag 1 de tegenstander. De wedstrijd begint om 15:30 uur.