Een dagje Arnemuids korfbal van TOP

ARNEMUIDEN - Zaterdag kwamen verschillende teams van korfbalvereniging TOP uit Arnemuiden in actie.

TOP 1 stond in de rust van de wedstrijd tegen het eveneens op de 2e plaats in de hoofdklas staande DeetosSnel met 10-11 voor. In de 2e helft lieten vooral de heren van DeetosSnel hun scorend vermogen zien. Daardoor liep die ploeg uit naar een 24-19 eindstand en staat TOP 1 in de middenmoot van de hoofdklas.

TOP 2 speelde tegen het op de 2e plaats staande DeetosSnel 2. De ruststand was 15-8. De ploeg uit Dordrecht was duidelijk sterker en won dan ook met 31-21. Hierdoor blijft TOP 2 in de onderste regionen van de reserve hoofdklas bivakkeren.

TOP 3 moest in Klundert aantreden tegen het laag geklasseerde DSO 2. Het verschil tussen beide ploegen was aan het eind van de wedstrijd 6 doelpunten: 11-17 in het voordeel van TOP 3.

TOP 5 stond in de rust tegen Tjoba 4 met 9-5 achter. In de 2e helft verdedigde TOP 5 beter en ging de ploeg ook scoren. Met een geblesseerde Frank die een hele helft moest doorspelen werd uiteindelijk een verdienstelijk gelijkspel (12-12) behaald.

TOP 6 speelde tegen de ongeslagen koploper Seolto 3. TOP bood goede tegenstand en verloor uiteindelijk met een klein verschil: 12-9.

TOP A1 had de wedstrijd te spelen tegen het nog puntloze DeetosSnel A2. Het werd een belangrijke, maar wel benauwde, zege van 22-23. Hierdoor verwijdert de jonge ploeg van TOP A1 zich van de twee degradatieplaatsen.

TOP A2 had Luctor A1 als opponent dat tot zaterdag 1 punt meer had vergaard. Het werd een goede 16-11 overwinning voor TOP A2 waardoor die ploeg zich op de 3e plaats nestelt.

TOP A3 speelde tegen Tjoba A2 dat tot zaterdag 1 punt minder had dan TOP A3. Tjoba had daarvoor wel 2 wedstrijden minder nodig gehad. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd die eindigde in een gelijkspel van 11-11. [l]