Afbeelding
Foto:

Sam Baker speelt in Middelburg

MIDDELBURG - In de Doopsgezinde kerk in Middelburg treedt zondag 21 januari de Amerikaanse muzikant Sam Baker op.


VAN ONZE REDACTIE


Baker groeide op in een dorpje in de Amerikaanse staat Texas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar blueslegendes als Lightnin' Hopkins en Brownie McGee.


Aanslag
Bakers rasperige, bijna gesproken stijl van zingen is karakteristiek en daardoor komen zijn teksten dubbel zo hard aan. In verschillende liedjes verhaalt hij over de bomaanslag in een treincoupé in Peru, die hij als enige overleefde. Hij onderging verschillende operaties, had vele ups en downs en diverse baantjes om de opeenstapelende medische rekeningen te kunnen betalen. Op zijn zwerftocht door de Verenigde Staten probeerde hij uit te vinden wat het betekent als je een aanslag overleeft, terwijl anderen sterven. Hij begon liedjes te schrijven.

Americana
Bakers eerste album 'Mercy' kwam uit in 2004. In 2007 volgde 'Pretty World' en in 2009 'Cotton'. Zijn muziek valt in de categorie Americana. Vorige zomer verscheen zijn laatste album 'Land Of Doubt', waarvoor hij de elektrische gitaar ter hand nam.

Meer informatie
Het concert van Sam Baker op zondag 21 januari begint om 16.00 uur en de Doopsgezinde kerk is open vanaf 15.30 uur. Kijk voor meer informatie over kaarten op
www.tangelderpresenteert.nl. [l]