Korte berichten

MIDDELBURG
Theaterstuk over de watersnoodsramp:
Coupure, een theaterstuk over de watersnoodsramp van '53. Locatie; Schuttershof Domburg, Kanonweistraat 30 Aanvang; 20.00 uur. Voor meer info; www.theaterzeelandia.nl
Samen op stap bus: Met de Samen op stap bus van WVO gaat u eropuit, samen met een chauffeur, begeleider en zes andere 55 plussers uit de gemeente Middelburg en Vlissingen. U wordt thuis opgehaald en bezoekt gezamenlijk bijv. een museum, maakt gezellig een rondrit of gaat winkelen in bijv. Wijnegem. Na afloop wordt u weer thuisgebracht. Daarnaast verzorgt de Samen op stap bus 2 a 3 maal per week boodschappenritten. U wordt thuis opgehaald, gaat gezamenlijk met de chauffeur, begeleider en andere klanten zelfstandig boodschappen doen. Na afloop wordt er koffie gedronken en wordt u weer thuisgebracht. Momenteel hebben wij voor de boodschappenritten van maandag 1 en voor vrijdag 3 plaatsen vrij. Voor informatie of het opvragen van het programmaboekje kunt u bellen op maan-, woens- of vrijdagmorgen naar tel. 0118-448329 of mailen naar samenopstapbus@wvozorg.nl.
Zeeuwse morgen: Vrijdag 19 januari Koffiehuis de Ontmoeting, Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1, Middelburg. Met medewerking van o.a. Tinka Leene bekend van de Zeeuwse knopbakvorm, dhr.de Visser snijder van Zeeuwse paeremessen. Verder zijn er Zeeuwse cadeau-artikelen te koop en worden er babbelaars gebakken. Kom kijken en luisteren onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke bolus.
Start nieuw boetseer/keramiek/teken atelier: Altijd al eens een portret willen leren maken in klei? Hoe je 'naar model' kan tekenen/boetseren? Of liever je eigen idee uitwerken in klei, keramiek stoken en dan glazuren? Donderdag 1 februari starten de lessen in het atelier van kunstenares Ollo Feenstra in Middelburg. Volwassenen: donderdag 14.00-16.30 uur. Jongeren (13-17 jaar): donderdag 18.30-20.30 uur. Per cursus 8 deelnemers, bij voldoende belangstelling start er ook een cursus op de woensdagavond (vanaf 7-2-18). Informatie/opgave: info@ollofeenstra.nl.
Oecumenische avondgebed voor de eenheid: "Recht door zee" is het thema van de jaarlijkse internationale gebedsweek voor de eenheid van de kerken van 21-28 januari. In Middelburg organiseert de Raad van Kerken een avondgebed op zondag 21 januari, om 19.00 uur, in de Engelse kerk te Middelburg. De liturgie is gebaseerd op het materiaal dat samengesteld is door christenen op de Cariben. Medewerking aan dit avondgebed verlenen majoor Peter Schraa, ds. Chris Bakker en Henk Goudzwaard. Het orgel wordt bespeeld door Cocky Klaver.

OOSTKAPELLE
Digicafé: Op
dinsdag 16 januari organiseert Stichting Welzijn Veere in samenwerking met de ZB Planbureau in het kantoor aan de Schoolstraat 4 te Oostkapelle een digicafe. Hier kan je met al je vragen en problemen terecht betreffende I-phone en I-pad. Vanaf 14.00 tot 15.30 uur is het vrije inloop. Graag van tevoren opgeven en tablet mee nemen. Toegang is gratis.

DOMBURG
Informatieavond Snel internet:
Woon jij in de polder en wil je ook snel kunnen surfen op het internet? Kom dan op woensdag 17 januari naar de informatieavond in het gemeentehuis van Domburg. In samenwerking met de lokale werkgroepen worden de mogelijkheden op snel internet in de Zeeuwse buitengebieden gepresenteerd. Uiteraard is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. De inloop start vanaf 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

ZOUTELANDE
Huis-vol-muziek
: Het eerste huis-vol-muziek is 21 januari in de Catharinakerk van Zoutelande. Medewerking verlenen houtblazers van de Harmonie Voorwaarts uit Koudekerke en René Molenaar orgel. Het thema is "Liefde". De muziek en liederen zijn hierop afgestemd. Samen mooie liederen zingen of muziek beluisteren doet een mens goed. U bent welkom om 16.00 uur voor een kop thee of koffie. De aanvang is 16.30 uur en uw gastvrouw is Ds. Anne-Gera Los. [l]