Vogelvereniging Arnemuiden behaalt twaalf Nederlandse Titels

ARNEMUIDEN - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers in Zwolle hebben leden van vogelvereniging Zanglust uitstekende prestaties geleverd. Zij behaalden maar liefst twaalf maal het Nederlandse Kampioenschap.

Bij de Kleurkanaries was A. Van Dalen de grote winnaar, in de serie Zwart/geel wist hij 3 Nederlandse titels (Enkelingen, Stellen en Stammen) in de wacht te slepen. Ook bij de Europese vogels ging de titel naar een Erremuenaer, in de serie Sijzen was H. Marijs met een Wildkleur pop de beste. Bij de Parkieten ging in de serie Agaporniden zowel bij de Volwassenen als bij de Jeugd de Kampioensprijs naar het vissersdorp. J. Oosterling pakte 2 Nederlandse titels (bij de Roseicollis Aqua en Cinnamon) terwijl bij de Jeugd Jordy Roos in de serie Agaporniden maar liefst 6 Nederlandse titels binnen te halen. Bij de Fisheries Groen (Enkelingen en Stellen) en bij de Roseicollis Groen (enkelingen en Stellen), Violet en Oranjemasker.
Verder vielen ook J. Meulmeester (Zilver), A. Boone (Brons) en J. van Belzen (Zilver en Brons) in de prijzen. Aan de Nederlandse Kampioenschappen doen dit jaar in totaal 10.652 vogels mee, ingebracht door 1.125 inzenders. Deze worden dit jaar voor het eerst in de IJsselhallen in Zwolle gehouden. [l]