Stormvogels wint van Zaamslag

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 uit Westkapelle was duidelijk te sterk voor Zaamslag 1. In een boeiend duel in De Couburg werd het uiteindelijk 22-14.

Stormvogels had wat recht te zetten na de nederlaag tegen VIOS een week eerder. Zaamslag leek daarvoor de ideale tegenstander. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen staat laatste en eerder dit seizoen was Stormvogels ook al te sterk. In de eerste helft was het verschil in score echter nog niet duidelijk. De thuisploeg creƫerde meer kansen, maar wist de korf niet makkelijk te vinden. De bezoekers bleven goed bij, waardoor het met de rust slechts 8-5 was. Na de pauze liet Stormvogels zien wat het in haar mars heeft en waarom het mee doet om de bovenste plaatsen. De doelpunten gingen makkelijker vallen en verdedigend had het de zaakjes goed op orde. Zaamslag kon af en toe mee scoren, maar moest ook een aantal periodes toe kijken hoe de thuisploeg een groot verschil op het scorebord toverde. Stormvogels boekte uiteindelijk een terechte 22-14 overwinning.
Zaterdag 20 januari speelt Stormvogels 1 tegen en bij Scheldevogels 1 uit Bergen op Zoom. Aanvang 13:45 uur. Olympia (S) 2-Stormvogels 2 18:40 uur, Atlas 3-Stormvogels 3 18:40 uur, Scheldevogels C1-Stormvogels C1 10:05 uur, Swift (M) D3-Stormvogels D1 9:00 uur, Fortis E5-Stormvogels E1 9:00 uur, Stormvogels F1-BKC F1 10:00 uur en TOP (A) F6-Stormvogels F2 10:00 uur. [l]