Barend Schot zet de aanval in
Barend Schot zet de aanval in Foto: Peter Klemann

Monsterzege jeugd Oemoemenoe

MIDDELBURG - De heren senioren 1 speelden hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule tegen ’t Gooi uit Naarden. Het tweede heren senioren speelden thuis tegen Delft 2. En ook de jeugd liet zich niet onbetuigd.

Bij het vorige treffen tussen de heren senioren 1 ging de winst naar ’t Gooi. De heren uit Naarden waren dat verlies niet vergeten en starten de wedstrijd zeer gedreven. De eerste punten waren dan ook voor ’t Gooi 0-7. Door een overtreding krijgt Oemoemenoe een penalty. Gregory Bannister weet deze te benutten (7-3). Oemoemenoe weet aanval na aanval op te zetten maar ’t Gooi weet de bal te heroveren en kan ook gelijk scoren (14-3) voordat Chris Farrell met een mooie break de eerste try op het bord zet (14-10). Oemoemenoe moet nu laten zien wat het kan maar ze geven ’t Gooi teveel speelruimte waardoor Oemoemenoe met 24-10 achterstand de rus in gaat. Aan het begin van de tweede helft komt Oemoemenoe gevaarlijk dicht bij de try line maar rond de aanval niet af. Die komt wel na 10 minuten. Deniel van der Waal scoort de 5 punter (24-15) en dan gaat Oemoemenoe in de fout en wordt er een penalty weggegeven (27-15). In de slotfase van de wedstrijd weet de tegenstander nogmaals te scoren, 34-15.

Senioren
Het tweede heren senioren team speelde tegen Delft 2. De eerste try was voor Oemoemenoe door een mooie break van Jeroen Klemann die zelf ook de conversie nam, stond de ploeg na 6 minuten speeltijd al op voorsprong. Delft scoorde echter al vlot ook een try maar de conversie was mis (7-5). Na een mooie break van Kevin Ebing wist de captain, Peter de Lange de volgende punten binnen te halen (12-5). Delft 2 wist echter goed de bal keer op keer te veroveren en zo nog 2x te scoren; ruststand 12-19 in het voordeel van de gasten. Oemoemenoe moest er alles aan doen en middels een break van Swen Seijbel werd de achterstand gelijk (19-19). De slotfase was voor de thuisploeg waardoor de heren de winst op de valreep binnen wisten te halen. Eindstand 26-19. De wedstrijd van de dames ging helaas niet door en zal verzet worden.

Jeugd
De colts, de Junioren en de cubs speelden allen thuis. De teller bij de cubs stond na 15 minuten spelen al op 26-0. Vlak voor rust werd er nogmaals gescoord. In de tweede helft kwam de tegenstander er wederom niet aan de pas. Eindstand 72-0. De junioren speelden tegen het tweede team van de Junioren uit Den Bosch en ook zij winnen overtuigend met 76-7. Ook de colts wonnen bijna op hun sloffen van de tegenstander combinatie. De eindscore werd uiteindelijk een monsterscore van 102 punten voor Oemoemenoe, de tegenstander wist wel de 0 weg te poetsen. Eindstand 102-10.