Deelnemende groep van VTV Vlissingen.
Deelnemende groep van VTV Vlissingen. Foto:

Dans demodag

MIDDELBURG - 34 dansgroepen hebben zich aangemeld voor de eerste dans demodag van dit seizoen op 20 januari in Sporthal De Kruitmolen in Middelburg. Dat betekent, dat ruim 400 dansers gaan strijden om een uitnodiging voor de theateravond later in het seizoen.

Deelnemende verenigingen/dansscholen zijn VTV Vlissingen, DIOS Oost-Souburg, SVS Serooskerke, Trafo Steenbergen, Genie Bergen op Zoom, Hygiea Westkapelle en E-star uit Oostkapelle. Dit evenement belooft een spektakel te worden. Het allerbelangrijkste van deze dag is echter het plezier, wat alle dansers beleven aan het laten zien van hun nieuwste dansen aan het publiek. Er zullen diverse stijlen, zoals streetdance, jazzdance, hiphop en showdans te zien zijn.
Aan deze dag doen zowel recreatiegroepen mee, als dansers die regelmatig aan wedstrijden deelnemen of demonstraties geven en een hoger niveau hebben. Vanwege het grote aantal deelnemers wordt er in 2 programma’s gedanst.
Het 1e programma start om 15.30 uur, het 2e om 19.30 uur. Een jury, die bestaat uit een vakjury en een publieksjury zal de beste groepen selecteren, die nog eens mogen optreden in een echt theater.[l]