De nieuwjaarsreceptie in het oude stadhuis op de Markt. FOTO JEROEN VAN OPSTAL
De nieuwjaarsreceptie in het oude stadhuis op de Markt. FOTO JEROEN VAN OPSTAL Foto: Jeroen van Opstal

Mooi jaar voor Middelburg

MIDDELBURG - Het jubileumjaar Middelburg 800 heeft de stad mooie samenwerkingen opgeleverd én evenementen die ook na 2017 blijven bestaan. Dat zei burgemeester Harald Bergmann zaterdag bij de goed bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Middelburg in het oude stadhuis op de Markt.

DOOR BRITTA JANSSEN

Bij de vorige nieuwjaarsreceptie, die het jubileumjaar ter ere van 800 jaar stadsrechten inluidde, riep de burgemeester mensen op een kaartje te schrijven met daarop wat zij goed vinden aan Middelburg en wat zij de toekomstige Middelburgers over honderd jaren toewensen. "Deze kaartjes hebben we in een kist gestopt", vertelde Bergmann. "Deze kist sluiten we vandaag en verstoppen we op een plek in dit stadhuis, om de kist over honderd jaar weer te openen. Dan hebben de mensen in 2117 een mooi beeld van hoe wij in Middelburg het jaar 2017 hebben beleefd."


Gouden Eeuw
Vooruitblikkend kondigde de burgemeester evenementen aan in het kader van het landelijke project De Gouden Eeuw. "Deze periode was ook voor Middelburg belangrijk. Dat je sporen uit de Gouden Eeuw ook in Middelburg kunt ontdekken, is minder bekend en daar komt nu verandering in. En dan gaat het niet alleen om de mooie kanten, maar ook om de minder mooie."

Stadsdichter
Voordat de nieuwe stadsdichter van Middelburg, Anna de Bruyckere, haar eerste gedicht voordroeg, wenste Bergmann iedereen in het stadhuis een gelukkig en gezond 2018. "Met de nadruk op gezond, want ik ben me er nu extra van bewust hoe broos je gezondheid is." [l]