Column burgemeester Bergmann: Middelburg 808

Wat mij erg heeft aangesproken aan het comité dat de festiviteiten rond Middelburg 800 organiseerde, is de keuze die ze maakte voor de lange termijn. Ze stak niet het hele budget in één groot feest, maar gaf bestaande evenementen meer body en ontplooide nieuwe initiatieven die een vervolg krijgen. Het doel? Dat de gemeenschap 8 jaar de vruchten kan plukken van feestjaar Middelburg 800.
Zo is voor de eerste keer een kinderrechtenaward uitgereikt. Ook was er een eerste introductiefestival voor studenten van UCR, HZ en Scalda. Er waren 3 masterclasses met uiteenlopende thema’s waarbij bedrijven en studenten met elkaar spraken en concreet aan de slag gingen. En ook de zeskamp tussen de wijken krijgt een vervolg.

Wat mij ook is opgevallen, zijn de vele vormen van samenwerking die door ons jubileumjaar ontstonden. Spontaan sloegen organisaties, bewoners en het bedrijfsleven de handen ineen. Ik hoop dat ook dát de komende jaren een vervolg krijgt, want samen bereik je simpelweg meer! Wat mij betreft maken we er dus met elkaar een mooi jaar van.

Burgemeester Harald Bergmann