MIDDELBURG - In de eerste thuiswedstrijd van Swift in 2018 speelde Swift niet eens heel goed, maar klopte het tegenstander Antilopen uiteindelijk toch met een ruim verschil (29-22).

De eerste helft was Swift wel de bovenliggende partij, maar was het verdedigend niet scherp op momenten waarop doorgedrukt zou kunnen worden. Steeds werd een voorsprong uit handen gegeven. Dat duurde tot 1 minuut voor rust toen Gijs Gillissen (totaal goed voor 12 doelpunten) Swift op een twee punten voorsprong zette (12-10). Dat Swift voor rust nog niet helemaal als een geoliede machine opereerde had mogelijk ook te maken met wat omzettingen in de vaksamenstellingen. Mirella Pouwer bleek op de wedstrijddag niet fit genoeg om te starten en werd vervangen door de prima spelende Anne Vogel (twee doelpunten). Na rust was Swift vooral verdedigend beter bij de les en liep het eenvoudig uit naar 21-15. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gepeeld en werd de eindstand bepaald op 29-22. Door deze overwinning houdt Swift druk op koplopers GKV en SDO, die deze positie met een punt meer dan Swift delen. Komende week speelt Swift thuis de topper tegen SDO in sporthal de Sprong, aanvang: 19:30.