Tom Bailey zet een ruck op.
Tom Bailey zet een ruck op. Rien Paardekoper

Verlies voor de heren 1 van EZRC Oemoemenoe in de kampioenspoule

MIDDELBURG - De heren senioren 1 verliezen in de kampioenspoule hun tweede wedstrijd. De wedstrijd van de heren senioren 2 tegen Rotterdam 2 ging echter niet door vanwege de geleden stormschade.

Heren senioren 1 tegen Diok 1, 3-38 (ruststand 3-24). Door een overtreding van Oemoemenoe krijgt Diok al vlot een penalty toegewezen (0-3). Ook Diok gaat kort daarop in de fout waardoor de stand gelijk komt te staan (3-3). Na 20 minuten weet Diok middels een push over try 5 punten te scoren, ook de conversie wordt benut. Tegen het eind van de eerste helft worden er nog 2 tries gescoord middels goed voorwaartsen werk, ruststand 3-24. Aan het begin van de tweede helft scoren de tegenstanders nog 2x, ook de conversies worden benut. Oemoemenoe weet het laatste half uur van de wedstrijd goed terrein winst te boeken, maar de punten blijven uit. Eindstand 3-38.

Dames (tweede klasse Zuid)
De dames speelden in Delft tegen Thor. De eerste try is voor Thor maar Oemoemenoe weet vlot daarna de tegentry te scoren. Thor scoort vervolgens 2x maar Oemoemenoe weet ook vlot de achterstand in te halen waardoor de ploegen met een gelijke stand de rust in gaan (15-15). De voorwaartsen leveren goed werk en middels een goed uitgevoerde ruck en een goede conversie komen de dames op voorsprong te staan (15-22) . De voorsprong is van korte duur want Thor weet de gelijkmaker te scoren (22-22). Oemoemenoe zet echter alle zeilen bij en komt wederom op voorsprong (22-27). De dames spelen met 1 vrouw minder en Thor weet in de laatste 20 minuten dit verschil te benutten en weten nog een aantal tries te scoren. Eindstand 58-27.

Jeugd
De colts reisden af naar Roermond en speelden tegen de Bokkerijders. De colts speelden een goede wedstrijd maar moesten hun meerdere erkennen in de tegenpartij. Eindstand 31-7. Zowel de Junioren als de Cubs speelden in Roosendaal. De junioren o.l.v. Paul Kemp speelden een goede wedstrijd en worden beloont met een winstpartij (26-45). Al vlot aan het begin van de wedstrijd weet Bekaro te scoren en komen zo voor te staan met 12-0. Toch gaven de cubs zich niet zomaar gewonnen en scoren vlot de tegentry, (12-7). Vervolgens geven ze het initiatief toch weer weg en is de ruststand 24-7 voor Bekaro. In de tweede helft echter neemt Oemoemenoe meer en meer het heft in eigen hand en weet zo bijna de achterstand weg te werken. Bekaro weet echter ook nog te scoren; 29-24. Dan lijkt Oemoemenoe toch moe gestreden, waardoor de laatste try voor Bekaro is. Eindstand 36-24.
Komend weekend speelt heren senioren 1 uit tegen Hilversum. Het tweede reist naar Utrecht, de colts naar Eindhoven. De cubs en de Junioren spelen thuis. Aanvang cubs start 11.00 uur, aanvang junioren 12.00 uur. www.oemoemenoe.com [l]