Swift viert overwinning
Swift viert overwinning Foto: Jan van Vendeloo

Swift wint topper tegen SDO

MIDDELBURG - In een aantrekkelijk duel tussen twee titelkandidaten was Swift de sterkste.

De thuisploeg heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als titelkandidaat. SDO legde verdedigend de focus op het aan banden leggen van de topschutters van Swift. Hierdoor ontstonden vooral in het begin kansen bij andere spelers. Mede door doelpunten van Eefje van den Berg en Sanne Oostinga kwam Swift op een 4-1 voorsprong. Daarna kwam SDO beter in de wedstrijd en na een gescoorde strafworp was de stand weer gelijk (5-5). Vervolgens vielen de scores over en weer. Beide ploegen lieten met vloeiend aanvalsspel zien dat zij terecht meedoen om de titel. Het mooiste doelpunt van de avond kwam van Gijs Gillissen. Hij bracht het publiek in vervoering met een prachtige “one-hander”. SDO liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef met loepzuivere schoten in het spoor van Swift. Tegen het einde van de eerste helft kon Swift toch een gaatje slaan: ruststand 14-11. De Middelburgers kwamen scherper uit de kleedkamer en gingen vrolijk door met scoren. Een afstandschot van Joren Gillissen bracht het verschil zelfs op zes punten (20-14). De uitploeg ging daarna opportunistischer spelen en schoten een periode van 10 minuten bijna iedere bal raak. Bij een stand van 23-21 was het spannend, maar SDO kreeg niet de kans om dichterbij te komen, eindstand 26-23. Door puntverlies van GKV is Swift nu op doelsaldo koploper in overgangsklasse D. Komende week speelt Swift de uitwedstrijd tegen Rust-Roest uit Eindhoven. Daarna volgen GKV thuis, Oranje-Wit uit en HKC thuis.