Stormvogels verliest bij Seolto

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 is er niet in geslaagd om de derby tegen Seolto 1 in winst om te zetten. In de Baskensburg in Vlissingen werd na een spannend duel met 20-18 verloren.

Voor Stormvogels was een overwinning meer dan welkom.

De ploeg uit Westkapelle staat nog op een veilige plek, maar onderin poule 3K is het spannend.

In het begin van de was het betere van het spel voor de bezoekers.

Er werd met overtuiging gespeeld en dat resulteerde in veel kansen én doelpunten.

Seolto had niet gelijk een antwoord en moest in de achtervolging.

Stormvogels liet de thuisploeg toch wat terug komen, waardoor de rust werd bereikt met een stand van 9-10.

Tweede helft
Ook in de tweede helft had Stormvogels lange tijd de beste papieren voor een overwinning.

Er werd gestreden voor iedere bal, maar Seolto liet zich steeds meer zien. Bij 16-16 kon de wedstrijd weer opnieuw beginnen.

Het was juist in deze periode, een minuut of tien voor het einde, dat de thuisploeg het voortouw nam en wel de doelpunten wist te maken.

Stormvogels kwam in de slotfase moeilijk tot scoren en moest toezien hoe Seolto er met de overwinning (20-18) vandoor ging.
Een ongelukkige nederlaag, want het spel was goed en dat biedt zeker perspectief voor de komende weken.

Aanstaande staat er gelijk een belangrijk duel op het programma. DSO 1 komt op bezoek.

Stormvogels staat op gelijke hoogte met de ploeg uit Klundert en dus zal het een spannend potje worden in De Couburg.

De wedstrijd begint 15.40 uur. Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: