Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Column burgemeester Bergmann:
Kunstzinnige gasten

De nieuwe column van burgemeester Harald Bergmann van Middelburg gaat over 'kunstzinnige gasten'.

Toevallig zijn op dit moment in veel culturele hotspots in Middelburg kunstenaars van buiten onze stad te gast. Zo opent de Kunst- en Cultuurroute Middelburg zondag 4 februari het nieuwe seizoen met ‘Zeeuwse Gasten’. Bij negen kunstenaars/ateliers op de route zijn Zeeuwse gast-exposanten te zien. Zo is bij Toos van Holstein werk van Anneke Coppoolse te bewonderen, bij Juul Kortekaas is Greet Lyklema te gast en bij Sandra van der Meulen hangt werk van Nanda Runge. Meer info: kunstroutemiddelburg.nl.

Het Zeeuws Museum heeft kunstenaars van buiten Zeeland te gast. Het museum werkt intensief samen met het Haagse modeontwerperscollectief ‘Das Leben am Haverkamp’. Hun werken maken onderdeel uit van de compleet heringerichte modezalen. In de spotlights staan voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent. Het ontwerperscollectief heeft daar een eigen interpretatie aan gegeven. Meer info: zeeuwsmuseum.nl.

De kunstenaars die nu te zien zijn in De Vleeshal aan de Markt komen zelfs van buiten onze landsgrenzen. In de Vleeshal is de groepstentoonstelling ‘Show Personality, Not Personal Items’ te bewonderen. Leda Bourgogne, Nora Turato en Evelyn Taocheng Wang tonen nieuwe en recente werken, waarin ze tussen het lichaam en de geest bewegen. Ze onderzoeken machtsverhoudingen, luststructuren en maatschappelijke normen. Mis het niet! Meer info: www.vleeshal.nl. [l]