Guillermo van Pamelen Zeeuws Kampioen Karten junioren 2018
Guillermo van Pamelen Zeeuws Kampioen Karten junioren 2018 Foto: Gina van Pamelen

Guillermo is Zeeuws kampioen

MIDDELBURG - Guillermo van Pamelen (15 jaar) is winnaar geworden bij het Open Zeeuws Kampioenschap Karten junioren 2018. Bij Indoor Karting Middelburg wist hij voor de 2e keer dit kampioenschap te winnen.

In 2017 heeft Guillermo dit kampioenschap gewonnen en hij probeerde dit weekend weer voor de overwinning te gaan. De junioren reden 2 wedstrijden in normale rijrichting en 2 in tegendraadse richting. Een one-lap (1 ronde) kwalificatie bepaalt de startvolgorde. Iedereen moet minimaal 60 kilo wegen en tijdens elke wedstrijd moet er een verplichte pitstop worden gemaakt. Hierbij is tactisch denken zeer belangrijk. Neem je de pitstop te vroeg of te laat, dan kan het je positie in de wedstrijd kosten. Guillermo had met zijn kwalificaties in de eerste drie wedstrijden de snelste tijd en mocht daarom op pole-position starten. Bij alle wedstrijden kon hij deze plek vasthouden en finishte als 1e. De finalerace ging hij in met een voorsprong op de nummer 2. Hij kon hierdoor nog als 5e finishen, maar uiteraard ging hij voor een overwinning. In deze race kwalificeerde hij als 2e. Na een mooie inhaalactie in de eerste bocht pakte hij direct weer de leiding. Na een mooie race heeft Guillermo de laatste wedstrijd ook gewonnen en heeft daarmee het Open Zeeuws Kampioenschap Karten junioren 2018 gewonnen. Tevens had hij zondag de finalerace in de Young Kart Contest. Een competitie van 5 wedstrijden gehouden bij Kart Centre Roosendaal. Na een zeer spannende finalerace heeft hij de 2e plaats behaald in het algemene klassement.
Op 10 februari strijdt hij om de titel Europees Kampioen junioren (t/m 15 jaar) in Middelburg (IEKC). Een kampioenschap dat voor de eerste keer gereden gaat worden. Bovendien rijdt hij ook weer mee met het Europese Kampioenschap vanaf 14 jaar dat wordt gereden op 17 en 18 februari. 120 rijders uit heel Europa zullen op een nieuwe lay-out strijden om de titel. Guillermo heeft vorig jaar de halve finales gereden. Volg hem via FB of bekijk zijn website http://www.kartingguillermo.simpsite.nl. [l]