Voorjaarsvakantie in Zeeuws Museum.
Voorjaarsvakantie in Zeeuws Museum. Anda van Riet

MIDDELBURG - Familie- en kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie.

Zaterdag 17 februari t/m zondag 4 maart: kom met het hele gezin naar het Zeeuws Museum in de voorjaarsvakantie. Er is van alles te doen! Bekijk de tentoonstelling Romeinse kust, bouw een Romeinse tempel met Kapla doe mee aan de kleurwedstrijd… geef Nehalennia kleur!

Romeins buideltje maken
Families met kinderen van 6 tot 12 jaar: op 20-21-22-27-28 februari en 1 maart van 13.30 tot 16.00 uur met open inloop in onze werkplaats. Kom een Romeins buideltje maken in onze werkplaats. De meeste kleding had in de middeleeuwen geen zakken, waardoor buidels onmisbaar waren om geld en andere eigendommen in te bewaren. Deze buidel is gemaakt van leer. Hij heeft een diameter van ongeveer 9 cm en is 13 cm hoog. Buideltjes zijn onmisbaar voor de Romeinen, ze bewaren er geld en andere belangrijke eigendommen in.De meeste kleding had in de middeleeuwen geen zakken, waardoor buidels onmisbaar waren om geld en andere eigendommen in te bewaren. Deze buidel is gemaakt van leer. Hij heeft een diameter van ongeveer 9 cm en is 13 cm hoog. Klaar met knutselen? Ga op zoek naar de bijzondere Romeinse vondsten in de tentoonstelling Romeinse kust.

Romeinse Schatten
Families met kinderen van 6 tot 12 jaar: op 20-21-22-27-28 februari en 1 maart van 13.30 tot 14.30 uur. Vooraf reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Kom met het hele gezin naar het Zeeuws Museum voor de familierondleiding Romeinse Schatten. Tijdens de rondleiding bekijken jullie, samen met de gids, allerlei bijzondere Romeinse voorwerpen die gevonden zijn langs de Nederlandse en Zeeuwse kust. Zie je de zilverschat? Hoeveel munten zijn er gevonden? En wat zit er nog meer in deze schat? Bekijk ze van heel dichtbij door een vergrootglas of hou ze zelfs even vast.

Rondleiding ‘Rondje Romeinse Kust – halte Zeeland’
Zondag 18 februari van 13.30 tot 14.30 uur. Vooraf reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Robert van Dierendonck, specialist-archeoloog, neemt u mee door de tentoonstelling Romeinse kust. Wat was de betekenis van de kust voor de Romeinen? Wie woonden er toen in Zeeland en hoe was hun leven? Antwoorden op deze en andere vragen en het verhaal van de Romeinse Kust en Zeeland worden u gegeven door een deskundig archeoloog. Robert van Dierendonck, specialist-archeoloog van de Romeinse tijd van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, neemt u mee door de tentoonstelling.

Info
De voorjaarsactiviteiten en (familie)rondleidingen zijn gratis.
Entree voor Museumkaarthouders en kinderen tot en met 18 jaar is gratis .

Voorjaarsvakantie in Zeeuws Museum