Stormvogels boekt verdiende overwinning op DSO

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 heeft een belangrijke overwinning geboekt in de derde klasse K. In De Couburg in Koudekerke werd met 21-17 terecht gewonnen van DSO 1.

Het was voor alle partijen duidelijk wat er op het spel stond.

Stormvogels en DSO stonden voorafgaand aan de wedstrijd op gelijke hoogte in de poule.

De winnaar van dit duel zou dus goede zaken doen.

Gebrand om te winnen

Stormvogels was na de nederlaag tegen Seolto gebrand op een overwinning.

Het goede spel van vorige week werd nu ook omgezet in doelpunten. De thuisploeg begon fel en goed aan de wedstrijd en wist na de eerste aftastende zetten voor het eerst een gaatje te slaan bij 6-3. In het vervolg van de eerste helft vergrootte Stormvogels de voorsprong en ging uiteindelijk rusten met een 12-7 stand.

Tweede helft

In de tweede helft ging Stormvogels door waar het gebleven was.

Er was een korte periode waarin het niet tot scoren kwam, maar DSO was niet in staat om het eerde geslagen gaatje door de thuisploeg teniet te doen.

Daardoor werd het verschil nooit kleiner dan drie, vier doelpunten. Dit kwam ook mede doordat Stormvogels goed bleef spelen.

Na zestig minuten stapte Stormvogels meer dan tevreden van het veld met een 21-17 overwinning.

Resultaat

Stormvogels mag twee belangrijke punten bij schrijven, waardoor het iets steviger op de vierde plaats staat.

Bij een overwinning zaterdag 10 februari bij KVK is Stormvogels, zo goed als veilig. De wedstrijd begint om 14.45 uur.