Gijs Gillissen niet te stoppen.
Gijs Gillissen niet te stoppen. Jan van Vendeloo

Swift locomotief dendert door

MIDDELBURG - In de topper tegen nummer drie, GKV, heeft Swift een eclatante zege behaald.

De koploper startte goed en kwam via Stephan den Boer al na vijf seconden op een 1-0 voorsprong. De eerste helft was van ongekend hoog niveau. Beide ploegen waren aanvallend messcherp en dat leverde een attractieve eerste helft op. Mede door ijzersterk reboundwerk van Davin Thielen en Joren Gillissen, konden de schutters van Swift met vertrouwen aanleggen. Topscorer Gijs Gillissen maakte er voor rust al 9 (totaal 11) en ook Stephan de Boer (8) en Aïsja Zuidweg (7) waren loepzuiver. Dat Swift met twintig doelpunten voor rust nog niet op haar lauweren kon rusten, had vooral met de veerkracht van GKV te maken. De Gorinchemmers haalden een bijna even hoog niveau als Swift en bleven steeds in het spoor, ruststand 20-17. Na de rust gingen de Middelburgers vrolijk door met scoren en dit keer kon de uitploeg niet volgen. Na een tussensprint van 9-1 was het verschil gemaakt en kon Swift de wedstrijd zorgeloos uitspelen, eindstand 34-22. Komende week speelt de ploeg uit Middelburg de lastige uitwedstrijd tegen Oranje-Wit uit Dordrecht. Mocht deze in winst voor Swift eindigen, dan kan de ploeg zich daarna drie weken voorbereiden op de kampioenswedstrijd, thuis tegen HKC.