Stormvogels wint overtuigend van KVK

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 heeft een uitstekende zaterdag beleefd. Uit bij KVK 1 werd een overtuigende overwinning geboekt. Door een 16-25 zege is de ploeg uit Westkapelle ook volgend zaalseizoen verzekerd van een verblijf in de derde klasse.

Stormvogels reisde met veel vertrouwen naar Kapelle. Een week eerder werd DSO met overtuigend spel opzij gezet. Tegen KVK bleek dat nog niet in de eerste minuten. Na de openingszetten sloeg de thuisploeg het eerste gaatje en liep uit naar 6-3. Toen was het de beurt aan de bezoekers. Stormvogels gaf verdedigend niets weg en vond eenvoudig de korf. De stand werd binnen een korte tijd omgedraaid naar een 7-13 voorsprong. KVK deed voor de rust nog wat terug, maar keek bij de rust tegen een grote achterstand aan: 9-13.

In de tweede helft ging Stormvogels vrolijk verder. KVK had geen antwoord op de vele goede aanvallen en moest toezien hoe het verschil steeds verder opliep. Twintig minuten voor tijd gingen de bezoekers echt los. Dat was ook aan de stand te zien. Op 12-17 schakelde Stormvogels bij en liep het uit naar 12-24. De honger was toen een eind gestild, terwijl KVK nog iets kon terug doen. Uiteindelijk was er een welverdiende en overtuigende overwinning voor Stormvogels (16-25). Door de zege is de ploeg uit Westkapelle nu veilig en kan het TOGO en VIOS, die nog strijden om de titel, het nog lastig gaan maken tijdens de laatste twee wedstrijden van dit zaalseizoen.

De komende twee weken is Stormvogels 1 vrij. De eerst volgende wedstrijd is op 3 maart. In de Couburg is TOGO 1 de tegenstander. Het duel begint om 15.45 uur.
Aanstaande zaterdag komen er wel andere teams van Stormvogels in actie. Het programma ziet er als volgt uit: TOGO 3-Stormvogels 3 16.05 uur, Fortis C2-Stormvogels C1 11.00 uur en Zaamslag F1-Stormvogels F1 9.00 uur. [l]