Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Gezonde jeugd

Dat we te veel suiker eten en te weinig bewegen, dat weten de meeste mensen wel. Maar hoe zorg je er nou voor dat we ook echt gezonder gaan leven? Door er vroeg mee te beginnen en met jongeren over dit onderwerp aan de slag te gaan. Dat gebeurt in Middelburg op tal van manieren.

Zo doen veel basisscholen mee aan het project 'Schoolfruit'. Mijn zoontje at afgelopen week op de ABS ananas, appel en grapefruit. Het leuke is dat de kinderen hierdoor ook fruit leren eten die ze thuis niet vaak krijgen. Zo ligt grapefruit bij ons bijna nooit op de fruitschaal, maar nu vraagt Valentijn erom! Ook op middelbare scholen staat gezond eten op de agenda. Bij de talentspecial 'koken' op het CSW is er aandacht voor, net als in de sportklas. Daar krijgen de leerlingen uitleg over de invloed van gezond eten op je lichaam.

Verder konden basisscholieren afgelopen woensdag het kidscollege in de ZB over voeding bijwonen: waar komt ons eten eigenlijk vandaan en hoeveel is er nodig? Opeens beseffen kinderen dan dat het zonde is om eten weg te gooien en dat je beter Zeeuwse aardbeien in de zomer kunt eten dan geïmporteerde in de winter. En Rotary Middelburg heeft vorig jaar geld ingezameld zodat scholen lespakketten (smaakkisten) kunnen aanschaffen over gezonde voeding. U ziet, aan aandacht voor dit onderwerp geen gebrek. En terecht!

Harald Bergmann
Burgemeester van Middelburg


Reageren?
Mail naar benw@middelburg.nl.