Goede uitleg zegt veel.
Goede uitleg zegt veel. archief

Franke nieuwe trainer van Fc Dauwendaele

MIDDELBURG - Adri Franke blijft vrouwenvoetbal trouw en wordt de nieuwe trainer van Fc Dauwendaele.

Adri Franke de oefenmeester uit Veere verlaat MZC’11 uit Zierikzee waar hij drie jaar het vrouwenteam onder zijn hoede heeft gehad. Het was geen geheim dat Franke een voorvechter is geweest van het vrouwenvoetbal en dat nog steeds is.
De overstap naar de vrouwen van Fc Dauwendaele is dan ook een logisch, we kunnen hem wel “de specialist op dit gebied noemen” aldus Dauwendaele. We hopen te kunnen promoveren en dan is kennis belangrijk in de ontwikkeling van de speelsters. Wij denken dit met Franke in huis te hebben gehaald. Fc Dauwendaele is er gelukkig met deze keuze, de oefenmeester is geen onbekend voor de club. Vele jaren verzorgde hij als docent met “Train de trainer” de opleiding van ongeschoolde trainers toe tevredenheid bij deze club. We halen een gedreven voetbaldier met veel voetbalkennis in huis en dat stemt tot tevredenheid.
Franke die al 45 jaar op de velden staat was docent bij de knvb en Frans Hoek. Is trainer geweest van v.v. Veere, Bevelander, Serooskerke, Oostkapelle en de vrouwenteams van v.v. Veere, Wolfaarstdijk en MZC’11, Zeeuws vrouwenteam en Schouwsvrouwen elftal en Oostkapelle waar hij mee tot twee maal toe promoveerde tot de hoogte divisie in Nederland. Momenteel is hij ook vast site kick bij het voetbal programma CVT voetbal op de maandagavond.
Met de komst van Franke hopen we ook weer dat we meer aantrekkingskracht te krijgen op het gebied van het vrouwenvoetbal. [l]

goede uitleg zegt veel