Leroy Kersten maakt de tackle, Jackson Frawley scoort daarop de try
Leroy Kersten maakt de tackle, Jackson Frawley scoort daarop de try Rien Paardekoper

Winst voor Oemoemenoe heren 1, heren 2 en de dames van Oemoemenoe/Tovaal

MIDDELBURG - Oemoemenoe heren 1 en 2 en de dames speelden afgelopen weekend allemaal een thuiswedstrijd op sportpark de Sprong te Middelburg. Alle drie de teams wonnen ruim van hun tegenstander waarbij de heren senioren de eerste zege in de kampioenspoule behaalden sinds het bestaan van de club.

De heren senioren 1 troffen in hun tegenstander, Waterland 1 (Purmerend) een goede tegenstander. Alhoewel de eerste punten voor Oemoemenoe waren middels een penalty (3-0) kwam Waterland vlot op voorsprong te staan middels een goed uitgespeelde actie, de conversie was mis (3-5). Na een gewonnen line out weten de voorwaarsten middels een maul goed terrein winst te boeken. De driekwarten zetten een aanval op en het is Tom Bailey die de eerste try weet te scoren, Greg Bannister benut de conversie (10-5). Kort daarop krijgt een Oemoemenoe een penalty toegewezen. Men besluit deze op de palen te nemen, Bannister benut de penalty waardoor men de voorsprong weet te vergroten (13-5). Vanuit een goed geplaatste kick door Jackson Frawley kan Leroy Kersten de bal onderscheppen en weet zo de scoren, de conversie is raak (20-5). Vlak voor rust weet Gregory Bannister door een run bijna dwars over het veld de bal in de uiterste hoek neer te leggen, de conversie is mis. Na rust wordt het spel hervat met een snelle actie van Waterland. Door een overtreding van Waterland krijgt Oemoemenoe vervolgens de scrum toegewezen en weet Dicky Wullems de eerste punten van de tweede helft binnen te halen. Het team is goed op elkaar ingespeeld en ondanks het goede verdedigingswerk van Waterland weet Jackson Frawley toch nog te scoren. Waterland weet op haar beurt ook een opening te vinden in de verdediging van Oemoemenoe waarmee ze hun tweede try scoren. Chris Farrell scoort vanuit de maul de laatste try van de wedstrijd, de conversie is raak. Eindstand 44-15. Met deze winst behaalt Oemoemenoe voor het eerst in haar geschiedenis winst in de kampioenspoule.

De dames speelden tegen de ploeg uit Amersfoort, Eemland. De uitwedstrijd tegen deze ploeg was tot nu de enige winstpartij voor de dames. Eemland speelde met 1 vrouw meer en laten zien dat ze dit keer niet van plan zijn om te verliezen van de Zeeuwse vrouwen. De dames van Oemoemenoe moeten dan ook goed het afgesproken game plan blijven volhouden willen ze winst behalen. Onder leiding van captain Samantha Malak wordt dan ook de focus vooral gezet op het goed spelen van het afgesproken spel. De voorwaartsen zijn goed op dreef en weten keer op keer scrums en rucks te winnen waardoor de driekwarten het werk met een goede aanval af kunnen ronden. Bij rust staan de dames dan ook voor met 15-7. In de tweede helft zijn de dames minder alert, er wordt minder goed verdedigt en de dames uit Eemland weten hier goed van te profiteren waardoor Oemoemenoe goed onder druk komt te staan. De eerste try in de tweede helft is wel voor de Zeeuwen maar de laatste punten zijn voor de gasten. Eindstand 37-21.

Oemoemenoe heren 2 troffen in de studenten uit Delft een goede tegenstander. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Luca Wullems, Emanuel Momon, Werner Hoogesteger weten de punten te scoren waardoor de heren met 19-0 voorsprong de rust in gaan. Oemoemenoe is sterk in de scrum en weet mede daardoor Delft goed onder druk te zetten. Delft houdt het de eerste 30 minuten van de tweede helft goed vol. Oemoemenoe weet niet door de defensie heen te breken. Oemoemenoe blijft in balbezit en na een goed opgezette aanval met een goede opvolging, weet Michiel Schukking de try te scoren. Delft weet een aantal keren een goede break te forceren maar weet deze niet af te ronden met een try. De eindzege is voor Oemoemenoe heren 2 (38-0).