Korte berichten

Korte berichten

Opbrengst collecte Hersenstichting: De Hersenstichting bedankt gevers en vrijwilligers. Van 29 januari t/m 3 februari vond ook op Walcheren de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft in de Gemeente Middelburg € 10.035,36, in de Gemeente Vlissingen € 5.612,90 en in de Gemeente Veere € 6.675,95 opgeleverd. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.

MIDDELBURG
Lezing ISIS:
Lezing van The Theosophical Society Point Loma-Blavatskyhouse over 'Universeel mens en toch jezelf zijn' op woensdag 7 maart. Een van de belangrijkste levensvragen is: 'Wie ben ik?' Beantwoord je deze vraag onzelfzuchtig dan leef je vanuit mededogen. Je beseft de innerlijke eenheid en verbondenheid van alle mensen. Grenzen bestaan niet. De lezingen worden maandelijks gehouden in de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk7 in Middelburg en beginnen om 19.30 uur precies. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. De toegang is altijd vrij en er is natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer info: www.stichtingisis.org of 0118-643908/06-27234368.De lezingen zijn ook via de Audio-Video-serviceverkrijgbaar. U kunt ze bestellen via Stichting I.S.I.S. of in de zaal.
Welkom in Het Koffiehuis: Op vrijdag 2 maart komt de wijkagent Dhr. Poppe en de wijkmanager Dhr. Huige bij ons om de koffie. Ook u bent van harte welkom, met of zonder dringende vragen, voor gezelligheid en een kop koffie. Vanaf 9.30 uur t/m 11.30 uur staan de deuren voor u open. (Oosterscheldestraat 1 in Midddelburg).
Expositie Lutske Strating-Wobma: Zondag 4 maart is er weer de maandelijkse kunst-en cultuurroute in Middelburg. Lutske exposeert een aantal schilderijen in galerie Blauwe Hope, Seisweg 78 in Middelburg. Anne de Kam van de galerie toont haar sieraden. U bent van harte welkom op zondag 4 maart van 13.00 tot 17.00 uur.
Gezocht: vrijwilligers Vriendenkring 'Blijvend in Balans": Manteling is op zoek naar twee vrijwilligers voor de nieuwe Vriendenkring 'Blijvend in Balans'. De vrijwilligers begeleiden een groep ouderen, wonend in de wijk Nieuw Middelburg. De vriendenkring komt voort uit de groepscursus 'Blijf in Balans', gegeven door een fysiotherapeut en richt zich op het verbeteren van fysieke balans en het ontmoeten van andere mensen. De vrijwilligers ondersteunen de deelnemers o.a. bij het leggen van onderlinge contacten en begeleiden de gezamenlijke activiteiten. Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature, bel of mail Manteling 0118-553530 / info@mantelingwalcheren.nl.
Popquiz: Op vrijdag 2 maart wordt er een popquiz gehouden bij Café-Restaurant Kasteel van Batavia aan de Zuidstraat in Westkapelle. De quizmaster toont leuke muziekfragmenten en stelt vragen over muziek door de jaren heen. Kortom: een avondvullend programma met een swingend strijdelement, een hapje en een drankje en leuke prijzen. Er werd in Café-Restaurant Kasteel van Batavia eerder een succesvolle quiz georganiseerd. Dit was tijdens Serious Request toen Westkapelle een eigen 'glazen huis' had. Er wordt op vrijdag 2 maart gespeeld in teams van 2-5 personen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@kasteelvanbatavia.nl. Aanvang: 19:30 uur. Deelname is gratis. De volgende quiz, een pubquiz met algemene vragen en vragen over de regio, wordt georganiseerd op zondagmiddag 8 april. Meer informatie: www.kasteelvanbatavia.nl.
Rommelmarkt: Evenals in voorgaande jaren organiseert de TTC Middelburg zaterdag 3 maart haar traditionele grote rommelmarkt. De grootste overdekte rommelmarkt in de regio met een enorm, goed gesorteerd aanbod aan boeken, huishoudelijke artikelen, kleinmeubelen, kleding, schoenen, elektronica, speelgoed, lp's/cd's, etc. Vanaf 9.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom in de Zandkuil aan de Aanloop 4 (voorheen Breeweg 94f ) in Middelburg bij de ingang van sportpark De Sprong. Wilt u nog spulletjes kwijt, dan is dat mogelijk op vrijdag 2 maart vanaf 10.00 uur in de Zandkuil.
Activiteiten organiseren: Voor vrijwilligers op Walcheren houdt Stichting Welzijn Middelburg een workshop "Activiteiten organiseren" op maandag 5 maart van 19.00 tot 21.00u. Deelnemers gaan actief aan de slag met wat er komt kijken bij een goede voorbereiding, uitvoering, afronding en evaluatie van een activiteit of evenement. De workshop vindt plaats in Middelburg, deelname is gratis. Meer informatie & aanmelden kan via het Kennisplatform voor vrijwilligers: www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk of telefonisch via: 0118-727029.
Platenbeurs: Zondag 4 maart is er een vinylbeurs in Café Le Penseur aan de Varkensmarkt. Lekker snuffelen tussen lp's, singeltjes en maxisingles. Er kan ter plekke naar worden geluisterd want in het café staat nog gewoon een platenspeler. De beurs begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Toegang is gratis.
Concert Catalina Vicens: Vrijdag 2 maart organiseert Stichting Incanto een bijzonder concert in Middelburg. Te gast is de uit Bazel afkomstige Catalina Vicens. Ze speelt op klavecimbel en virginaal muziek uit de 16e en vroeg 17e eeuw. Het concert vindt plaats in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg (adres: Zuidsingel 70) en begint om 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 open. Meer informatie: www.incantoconcerten.nl
Boekpresentatie: Léonie Dieleman, afkomstig uit Oost-Souburg, heeft vele jaren in het buitenland lesgegeven. De levenslessen die ze zelf opdeed in Mozambique worden levendig beschreven in "De vrouw die zeven koeien waard was". Het eerste exemplaar van dit boek wordt officieel aan haar overhandigd op dinsdag 6 maart om 10 uur op de Burg bij Boekhandel 'Afslag 29'.

OOSTKAPELLE
Vrouwenmorgen: Woensdag 7 maart is er een vrouwenmorgen in Oostkapelle. We bestaan dit jaar 20 jaar en willen er een extra feestelijke morgen van maken. Spreekster is Anne Westerduin. Het adres: Duinweg 36a in Oostkapelle. Er is een boekentafel aanwezig en een crèche voor de kleintjes De morgen is van 9.15 tot ong. 11.30 uur. Alle vrouwen hartelijk welkom vanaf 9.00 voor een kopje koffie of thee. Toegang is vrij, wel collecte voor de onkosten. Info: Marja Dekker: 0118-582277.

SINT LAURENS
Concert: Het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest (ZMGO) en het vrouwenkoor Quodlibet verzorgen op zaterdag 3 maart een concert in de Dorpskerk, Van Cittersstraat 69 in Sint Laurens. Op het programma staat o.a. muziek van Vivaldi, maar ook van Einaudi en Karl Jenkins. Het ZMGO onder leiding van Marina Eckardt en Qoudlibet geleid door Willie den Hollander, zijn afzonderlijk en samen te beluisteren. De beide dirigentes zullen ook in enkele nummers samen musiceren. Aanvang 20.00u. Voor info Han Luijk 0118 615870. [l]