Eerdere succesvolle cursus Gastheer van het Landschap in Nationaal Park Oosterschelde
Eerdere succesvolle cursus Gastheer van het Landschap in Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde

Eerste gastheren en -vrouwen van Walcheren gezocht

MIDDELBURG - IVN Natuureducatie start op 13 maart met de eerste cursus Gastheer van het Landschap op Walcheren. Recreatieondernemers krijgen de kans om meer te weten te komen over de bijzondere waarden van het gebied en hoe ze dit kunnen overbrengen op hun gasten.

’s Zomers weten vele toeristen de verschillende badplaatsen op Walcheren te vinden en is het vaak dringen voor een plekje. Niet alleen de kust, maar héél Walcheren is prachtig! En dat is voor veel mensen nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. Daarom start IVN samen met diverse partners een cursus Gastheer van het Landschap.
Tijdens vier bijeenkomsten komen ondernemers meer te weten over de natuur, het landschap, de geschiedenis en de cultuur van Walcheren. Deze informatie wordt aangevuld met unieke excursies door boswachters en natuurgidsen. Zo kunnen deelnemers het gebied met andere ogen beleven, en die ervaring vervolgens weer delen met hun gasten. Het zijn de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft.


Aanmelden
Walcherse recreatie- en horecaondernemers kunnen zich tot en met 6 maart aanmelden voor de cursus. Dit kan via www.ivn.nl/gastheerwalcheren - hier is tevens meer informatie te vinden.

Gastheer van het Landschap
Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, over het gebied die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met cursus Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.
De cursus Gastheer van het Landschap Walcheren wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Provincie Zeeland.

IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur! [l]