NLdoet komt er weer aan: In Middelburg al 35 klussen aangemeld

MIDDELBURG - Op 9 en 10 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland voor de 14e keer plaats: NLdoet. Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties kunnen hun klussen aanmelden op de website van NLdoet. Vervolgens kunnen vrijwilligers zich aanmelden om hieraan mee te doen.

Het aanmelden van een klus betekent voor organisaties extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor de organisatie. Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. Klussen waar normaal niet aan toe gekomen wordt, worden nu met vele handen samen geklaard. In Middelburg zijn er op dit moment al 35 klussen aangemeld. Het varieert van een grote voorjaarsschoonmaak in een ouderencentrum tot meehelpen bij een spelletjesochtend op het AZC. En van het schilderen van het hekwerk bij de kinderboerderij tot het maken van een lunch voor mensen van de Voedselbank.

Mensen die mee willen helpen bij een van de klussen, kunnen op www.nldoet.nl klussen bij hen in de buurt zoeken en zich online aanmelden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met vrijwilligerswerk in een vrijwilligersorganisatie (in de buurt) en om een bijdrage te leveren.

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Extra activiteiten NLdoet in Middelburg

Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (onderdeel van Stichting Welzijn Middelburg) initieert nog een aantal extra activiteiten rondom NLdoet in Middelburg.

Zo kan men zich inschrijven voor de gratis workshop 'Activiteiten organiseren' op 5 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Deze is speciaal bedoeld voor vrijwilligers die activiteiten willen (leren) organiseren. Meer informatie en aanmelden: https://welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk/kennisplatform-vrijwilligers.

Voor de bewoners van het AZC wordt een spelletjesmiddag georganiseerd door SWM. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om mee te helpen via www.nldoet.nl.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart worden bedankbezoeken gebracht aan organisaties waar NLdoet klussen worden gedaan. Ambassadeur Vrijwilligerswerk Middelburg Arend Roos gaat samen met het vrijwilligerssteunpunt op pad. Fotografen Ziggy Marlissa en Mieke Wijnen werken vrijwillig mee aan het fotograferen van deze bezoeken. Deze foto's worden gebundeld in een online fotoverslag. Op deze manier kunnen we de inzet van vrijwilligers waarderen, de goede ervaringen vasthouden en ook aan anderen laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is. [l]