Rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten

MIDDELBURG - Een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met dementie en hun naasten: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum. Vrijdag 2 maart van 14.00 tot 15.30 uur staan wij voor u klaar met een nieuwe rondleiding met het thema Beroep en bedrijf. We gaan op zoek naar visser, boeren en andere beroepen in het museum.

Samen met familie, vrienden of huisgenoten neemt u deel aan de rondleiding. U bekijkt samen een aantal werken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Kennis van kunst is daarvoor niet nodig: tijdens Onvergetelijk staat het genieten van kunst centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten.
Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. De rondleiding en koffie of thee worden gratis aangeboden door de Vrienden van het Zeeuws Museum. Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding deelnemen. Reserveren is noodzakelijk via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of 0118 653000. [l]