Guillermo van Pamelen Europees Kampioen Indoor Karten Junioren 2018.
Guillermo van Pamelen Europees Kampioen Indoor Karten Junioren 2018. Gina van Pamelen

Guilermo van Pamelen Europees kampioen

MIDDELBURG - Het Indoor European Kart Challenge (IEKC) voor junioren, t/m 15 jaar, werd voor de eerste keer in Middelburg gehouden. Met rijders uit verschillende Europese landen ging Guillermo de strijd aan om de titel Europees Kampioen Karten Junioren 2018.

De wedstrijd bestond uit drie voorrondes (15 ronden), verdeelt in twee poules, een halve finale (25 ronden) en een finale (30 ronden). Er werd gereden op 60 kilo, er moest een pitstop worden gemaakt en de kartjes werden geloot. In de eerste wedstrijd was er tijdens de kwalificatie een probleem met Middelburgse kartcoureur Guillermo van Pamelen (15 jaar) z’n kart. Er bleek iets mis met zijn gaspedaal en kwalificeerde hij als tweede. Nadat dit gemaakt was, kon de race beginnen. De Spaanse nummer één reed ronde na ronde van hem weg en Guillermo kon niet de snelheid rijden die hij graag wilde en finishte op P2 met nog een half punt extra voor de snelste ronde. In de tweede en derde race finishte hij ook als 2e. Met drie keer een tweede plaats in de voorrondes stond hij tweede in het algemeen klassement met 1,5 punt achterstand op de nummer één. In de halve finales, ook verdeeld in twee poules, reed Guillermo de snelste kwalificatie, finishte als eerste en had de snelste rondetijd gereden. Zijn concurrent, Mike Dijkgraaf, behaalde hetzelfde resultaat. Daardoor bleef de achterstand gelijk en met 1,5 punt achterstand, maar met voldoende punten voorsprong op de nummer drie, was in de finalerace nog alles mogelijk. Om Europees Kampioen te worden moest de jonge Middelburger in de finalerace voor de nummer één finishen en de beste kwalificatie of de snelste ronde rijden.

De kwalificatie werd gereden in één kartje en de beste 15 rijders moesten één ronde rijden. Degene met de snelste tijd mocht als eerste starten en een eigen kart kiezen om de finale mee te rijden. Guillermo kwalificeerde zich als eerste met een tijd van 41.995, net voor zijn concurrent 41.999. De race startte hij vanaf pole-position en wist dit tot het einde vol te houden. Met een voorsprong van 5 seconden en met de snelste dagtijd werd hij de eerste Europees Kampioen Indoor Karten Junioren 2018! In april gaat Guillermo naar Polen voor het Open Pools Kampioenschap. http://www.kartingguillermo.simpsite.nl [l]