Heren senioren 2.
Heren senioren 2. Peter Klemann

Oemoemenoe Heren 1

MIDDELBURG - Het eerste heren senioren team was afgelopen weekend het enige team van EZRC Oemoemenoe die hun wedstrijd kon spelen. Er werd gespeeld op een kunstgrasveld in Sassenheim tegen Bassets 1.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd er een penalty toegekend aan Oemoemenoe. Ondanks de zeer straffe, sterke wind, werd er toch besloten om te gaan voor de drie punten. Greg Bannister schopte de bal keurig over de dwarslat. Oemoemenoe voerde de druk op en kon na een goed opgezette ruck een goede aanval opzetten, Joey Luitwieler scoorde de try, de conversie was raak. In de nagenoeg dezelfde situatie wist vervolgend Deniel van der Waal de try te scoren na een goede lange pass van Jackson Frawley. Frawley speelde een goede wedstrijd en werd later gekozen tot men of the match. De Bassets gaven niet op en door een aantal goede acties wisten ze toch door de defensie van Oemoemenoe heen te breken, 7-15. Voor rust echter wist Oemoemenoe nogmaals een try te scoren vanuit een gewonnen scrum, 7-22. Aan het begin van de tweede helft lag wederom het initiatief bij Oemenoemenoe, dit keer wist Callum Butler te scoren, de conversie van Bannister was raak (7-29). Ondanks de goede druk van de Bassets is Oemoemenoe spelbepalend, de voorwaartsen leveren goed werk middels de scrum en de line -out en weten vervolgens middels een driving maul te volgende try binnen te halen. De Bassets weten een goede aanval op te zetten en kunnen zo hun tweede try scoren. Het lukt ze daarna niet meer om door de verdediging van Oemoemenoe heen breken. Oemoemenoe weet nog een penalty te benutten waardoor de eindstand bepaald wordt op 12-37. De volgende wedstrijd is thuis tegen de nummer 2, ’t Gooi op zaterdag 24 maart, aanvang 15.00 uur. Programma zie www.oemoemenoe.com [l]