MIDDELBURG/VEERE - Zonnebloemregio de Zeeuwse Eilanden zoekt bestuursleden voor het regiobestuur en voor de afdelingen van onze regio.

Mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen. Dat is wat de Zonnebloemvrijwilligers doen. Ze gaan op bezoek en samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten. Zo hebben deze afdelingen een bootdagtocht op de Zeeuwse wateren op het programma staan. Maar ook kleinere, 1 op 1 activiteiten. Zo wil b.v. een gast met haar zus naar een Breda, zoals ze jaren geleden met hun moeder altijd deden. Helaas kan ze dat niet zonder hulp. De Zonnebloem maakt dit soort wensen mogelijk. Met de inzet van veel vrijwilligers.
De vrijwilligers die dit werk doen worden aangestuurd door een afdelingsbestuur. Gemiddeld zijn er voor een afdelingsbestuur 10 vergaderingen per jaar, waaronder 4 vergaderingen met de vrijwilligers.
De afdelingen worden gefaciliteerd door het regiobestuur. Ook dit bestuur heeft ongeveer 10 vergaderingen per jaar.

Wij vragen
Zowel het regiobestuur als de afdelingen binnen de regio zijn op zoek naar aanvulling in hun bestuur.
Wij zoeken bij voorkeur mensen die vanuit hun beroep of achtergrond over bestuurlijke kennis of vaardigheden beschikken. En die deze capaciteiten als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Bestuursleden ondersteunen de vele vrijwilligers die in hun afdeling actief zijn. Ook coördineren zij diverse activiteiten en geven zij vorm aan het vernieuwde beleid van de Zonnebloem.

Voldoening
Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1 op 1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen deze vrijwilligers om hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Niet alleen is dit bestuurswerk zinvol, het geeft ook veel voldoening.

Informatie of aanmelden
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact op met Ton van Ombergen email: tovo47@gmail.com tel: 06-46096117 De afdelingen zijn ook te vinden op internet: zonnebloem.nl/zeeuwse-eilanden. Op www.zonnebloem.nl kun je heel veel algemene informatie over de Zonnebloem vinden. [l]