21 maart: stemmen!

De verkiezingen voor onze gemeenteraad komen eraan! Gaat u ook stemmen op 21 maart? Dat is belangrijk, want hiermee beslist u mee hoe onze gemeenteraad de komende vier jaar is samengesteld. Door te stemmen oefent u dus direct invloed uit op onze lokale democratie.

Hoe weet u nou welke partij het beste bij u past? Alle deelnemende partijen aan de verkiezingen hebben een eigen website. Daarop kunt u hun verkiezingsprogramma downloaden of een beknopte versie van hun standpunten terugvinden. Verder zijn de meeste partijen aanwezig bij verkiezingsbijeenkomsten in de wijken, bijvoorbeeld op 6 maart in Dauwendaele, 7 maart in Nieuw- en Sint Joosland en 13 maart in ons stadskantoor. Deze avond is met nadruk ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Op 17 maart kunt u op de Markt kandidaat-raadsleden ontmoeten en ook op andere momenten kunt u ze flyerend tegenkomen op straat. Spreek ze vooral aan!

Nog altijd geen keuze kunnen maken? Dan kunt u een stemwijzer invullen. Bijvoorbeeld die van ProDemos. Daarin zijn de standpunten verwerkt van alle Middelburgse politieke partijen die meedoen. U kunt deze vinden op: www.middelburg.stemwijzer.nl. Deze stemwijzer is ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.
Ik wens u veel wijsheid toe met het maken van uw keuze en hoop dat u massaal uw stem uitbrengt in één van de 33 stemlokalen in onze gemeente tijdens de verkiezingen op woensdag 21 maart!

Reageren? Mail naar
benw@middelburg.nl. [l]