Een deel van het personeel van Anno Nu met rechts Arjan Maljaars. FOTO JEROEN VAN OPSTAL
Een deel van het personeel van Anno Nu met rechts Arjan Maljaars. FOTO JEROEN VAN OPSTAL Foto: Jeroen van Opstal

Arjan Maljaars wil zijn zaak blijven verbeteren

OOSTKAPELLE - Hij is al een decennium bezig en het nog lang niet beu. Arjan Maljaars viert het hele jaar dat zijn hotel, grandcafé en restaurant Anno Nu aan de Dorpsstraat in Oostkapelle tien jaar bestaat. Elke maand heeft een nieuw jubileummenu met drie gangen voor slechts twintig euro. "Dat is geen geld", zegt de goedlachse uitbater.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Iedereen die wel eens in Oostkapelle komt, kent de zaak. Anno Nu staat aan het begin van de Dorpsstraat, die na dit zomerseizoen helemaal wordt heringericht. Arjan Maljaars nam de zaak tien jaar geleden over. Daarvoor exploiteerde hij een strandpaviljoen. “We wilden graag naar deze kant van de duinen en dit was een mooie kans.”

Turbulent

Hij verbouwde het toenmalige Zeelandia grondig om tot Anno Nu. “Een turbulente periode, maar uiteindelijk verliep alles goed. Na de verbouwing hadden we wel de pech dat de economische crisis zijn intrede deed.” Het was geen makkelijke start voor de spontane ondernemers, maar Maljaars en co kwamen de moeilijke jaren goed door.

De inkrimping van het personeel die destijds noodzakelijk was, is nu alweer lang en breed goed gemaakt. “We hebben een goede basis met onze vijftien hotelkamers. Over het algemeen zitten deze bijna altijd vol, op basis van arrangementen.”

Daarnaast runnen Maljaars en zijn werknemers het restaurant en grandcafé. Het is een grote zaak met nog eens een groot parkeerterrein erachter, waar het werk nooit stopt. Klanten die vijftien jaar geleden in Zeelandia kwamen, herkennen die zaak niet meer terug.

Zonnepanelen

Maljaars is voortdurend bezig om zijn zaak te verfraaien en verbeteren. Zo liggen er sinds kort 96 zonnepanelen op het dak, zijn er pas nieuwe screens geplaatst en zijn er voor alle hotelkamers nieuwe televisies besteld. “Om up to date te blijven moet je veel investeren. Dat proberen we voortdurend te doen.”

Naast zijn drukke zaak is Maljaars ook druk in het dorp. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle en betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Mossel 10-daagse en Oostkapelle Actief. “Ik vind dat dat soort vrijwillige activiteiten erbij horen. Je moet wat over hebben voor het dorp waar je woont en werkt. Het zijn zaken die moeten gebeuren. Gelukkig vind ik het ook leuk om te doen.”

De komende maanden trakteert Maljaars op een jubileummenu. Het wisselt elke maand, maar het aantal gangen en de prijs blijven hetzelfde: drie voor twintig euro. Bovendien krijg je nog een karafje wijn. “Je kunt het zien als een verjaardagscadeautje”, lacht de hotelier. “Ik hoop in het jaar dat ik tien jaar besta met veel nieuwe klanten kennis te maken. Wie weet komen ze hierop af en blijven ze daarna terugkomen.”[l]