NL-doet in Dauwendaele

MIDDELBURG - Op 9 en 10 maart wordt in het kader van NL-doet een vrijwilligersactie uitgevoerd door bewoners en vrijwilligers van de Edelstenenbuurt in de gemeente Middelburg.

De bewoners en andere vrijwilligers gaan in de Edelstenenbuurt straat- en tuinvuil opruimen om de buurt een beter aanzien te geven. Daarnaast worden er zogenaamde vierkante meter-tuintjes geïnstalleerd, worden er viooltjes in de tuinen en het openbare groen aangebracht en wordt er voorlichting gegeven over gezond eten uit deze tuintjes en kweeksets.

Deze vrijwilligersactie wordt ondersteund door de Gemeente Middelburg, Woongoed Middelburg, Agrimarkt, Groenrijk en FoodDelta Zeeland. Hieronder volgt uitleg over deze ondersteuning

Gemeente Middelburg ondersteunt deze actie in het kader van haar project De Vitale Revolutie van de wijk Dauwendaele. De gemeente biedt de vrijwilligers afvalcontainers, prikstokken en vierkante meter tuintjes aan.

Woongoed Middelburg gaat in samenwerking met Orionis de buurt en brandgangen opruimen en biedt om de wijk op te vrolijken viooltjes aan om te plaatsen in de tuinen en openbaar groen.

Agrimarkt stelt zakjes met groentezaden ter beschikking om uit te zaaien in de vierkante meter tuintjes.

Groenrijk levert in samenwerking met de gemeente Middelburg de vierkante meter tuintjes en ook de potgrond hiervoor.

Zie ook: http://www.groenrijkmiddelburg.nl/nieuws/243/kleine-moestuintjes-worden-groot

FoodDelta Zeeland geeft samen met BIJT diverse kweeksets uit voor het kweken van gezonde kiemgroente.

Met uitleg hoe je eenvoudig gezond kunt eten uit de tuintjes en van de kweeksets. Zie ook www.bijt.eu.

Daarnaast is FoodDelta Zeeland thematrekker voor gezonde voeding in het project De Vitale Revolutie.

Naast bovengenoemde zijn ook de ondernemers uit het winkelcentrum Dauwendaele (sponsoring van de lunch) en diverse basisscholen betrokken. [l]