Korte berichten

Korte berichten

MIDDELBURG
Genezings- en wonderendienst:
Zaterdagavond 10 maart wordt er een speciale genezings- en wonderendienst gehouden in de City Alive Church in Middelburg. Getuigenissen van verlossing, genezing en veranderde levens zullen laten zien dat er hoop is voor iedereen, wat ook uw achtergrond of situatie ook is: God is groter dan uw probleem. Bent u ziek, depressief, verslaafd of gewoon nieuwsgierig? Kom en zie wat God kan doen in uw leven. Toegang is gratis. Aanvang: 19.30 uur in City Alive Church, Ravensteijnweg 1a 4337PG Middelburg; www.cityalive.nl
Resto VanHarte: Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert op maandag 19 maart een driegangendiner met als thema geldzaken. Locatie is Wijkcentrum Palet op J. van Reigersbergstraat 2 in Middelburg. Humanitas Thuisadministratie vertelt tijdens het diner hoe hun vrijwilligers kunnen helpen om de administratie en financiën weer op orde te krijgen en te houden. Daarnaast is er een workshop over budget- en besparingstips. Laat je informeren, eet gezellig mee en ontmoet je buurtgenoten! Het diner begint om 18.00 uur. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (10 ct/min). Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Collecte Amnesty International: Tijdens de landelijke deur-tot-deur-collecte van Amnesty International van 11 tot en met 17 maart kunnen collectanten in Middelburg met een nieuwe collectebus bij u aan de deur komen. Eén waarmee, naast contante donaties, ook (contactloze) pindonaties worden geaccepteerd. "Ik heb geen kleingeld in huis", is daarmee niet langer een probleem.
Omgaan met digitale overheid: Vrijdag 9 maart start de cursus Digisterker Middelburg . U leert onder meer hoe u gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit vier lessen en vindt plaats op 9, 16, 23 en 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Deelname aan deze cursus is gratis. Er is plaats voor maximaal zes deelnemers. Aanmelden: 0118-654268, of media-educatie@dezb.nl.
Alzheimer Café: Zaterdag 10 maart zal er in 't Gasthuis, Noordpoortplein 2 in Middelburg een Alzheimercafé plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur. Gastspreker is: Mw. D.J.H. Leonards, geriater ADRZ. Onderwerp: Diagnostiek en onderzoek op de geheugenpoli. Na de presentatie is er ruim gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan. Ook kunt u vragen stellen aan Mw. Leonards en aan de professionals en vrijwilligers in de zaal. Ook bent u welkom aan de leestafel (u kunt onze boeken lenen) en de infotafel van de Stichting Alzheimer Nederland. Meer info: Jessy Benne 06-15455408; Tineke Jager 06-20499618; ahcafewalcheren@svrz.nl.

VEERE
Bijzondere kerkdienst:
Op zondag 11 maart zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, dat wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de "Kleine kerk" aan de Kapellestraat in Veere. Aanvang 14.30 uur. Voorganger is Ds. G. Klein uit Veere. Medewerking wordt verleend door Koor "Exaudi" uit Westkapelle, o.l.v. Moritz Benschop. Organist: Harrie Roubos.

KOUDEKERKE
Verkiezingsavond:
In de aanloop naar de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen organiseert de dorpsraad Koudekerke een verkiezingsavond. Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 13 maart in de Couburg, Duinstraat 4 te Koudekerke en begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan de verkiezingsavond wordt van 19.00 tot 19.30 uur de jaarvergadering van de dorpsraad gehouden. Op de verkiezingsavond zullen de lijsttrekkers van de verschillende partijen zich kort presenteren. Daarna is er een discussie over de partijprogramma's aan de hand van een aantal stellingen. Tijdens de pauze is er ruime gelegenheid om van gedachten te wisselen met de lijsttrekkers en de kandidaten van de verschillende partijen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

OOSTKAPELLE
Tweedehands winterkleding:
Van 5 t/m 17 maart is het opruiming van alle tweedehands winterkleding in het Winkeltje van Woord en Daad, Dorpsstraat 25. De opbrengst is voor veilig drinkwater en betere sanitaire voorzieningen op scholen in Haïti, zie www.woordendaad.nl/comite-walcheren - welkom op maandag- t/m zaterdagmorgen en op woensdagmiddag. Woensdag 14 maart is de winkel gesloten.

WESTKAPELLE
Muziekgroep K-Liber 4 Life komt naar Westkapelle: Op zaterdag 10 maart komt de muziekgroep K-Liber, bekend van het nummer 'Viben' met meer dan 1,1 miljoen views op YouTube, naar Westkapelle. Het optreden vindt plaats in Café-Restaurant Kasteel van Batavia aan de Zuidstraat 143 in Westkapelle. K-Liber 4 Life is een Nederlandse muziekgroep van Curaçaose afkomst en sinds de jaren 90 actief in de HipHop-genre. In 2016 maakte K-Liber een comeback. Op diverse festivals en in discotheken en kroegen traden zij opnieuw op. Aanvang 22.30 uur. Toegang gratis. [l]