Senioren in debat met politieke partijen

MIDDELBURG/VEERE - Senioren in de gemeenten Middelburg en Veere gaan met de politieke partijen in gesprek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De Veerse partijen die hieraan meedoen, komen 12 maart naar de Stichting Welzijn Veere in Oostkapelle, de Middelburgse partijen komen 13 maart naar de ZB in Middelburg. KBO Middelburg-Veere en de PCOB-afdelingen Middelburg, Serooskerke en Zoutelande hebben drie thema’s gekozen: ‘wonen en leefomgeving’, ‘zorg’ en ‘eenzaamheid’. Als voorbereiding op de verkiezingsbijeenkomst hebben de KBO en PCOB de eigen keuzes, ideeën en wensen gepresenteerd. Daarbij zijn belangrijke opgaven zoals voldoende en geschikte woningen voor senioren, aan bod geweest. Ook praktische wensen zoals een ruimhartige uitgifte van WMO-pasjes en huisbezoek van senioren zijn als voorstellen voorgesteld. Over deze opgaves en concrete wensen gaan de verkiezingsdebatten.

Verkiezingsbijeenkomst
Tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Oostkapelle gaan de politici met de senioren in gesprek over deze thema’s. In Middelburg nemen negen partijen deel aan de verkiezingsbijeenkomst. In drie blokjes komen de thema’s aan bod. Per thema presenteert Paulette de Kraker van de Zeeuwse Bibliotheek eerst enkele cijfers over hoeveel ouderen er nu in Middelburg wonen, hoeveel in aantocht zijn, waar wonen ze, hoeveel zorg er straks nodig is, enzovoort. Aansluitend volgt een persoonlijk verhaal over het thema. De politieke partijen gaan vervolgens met elkaar en met de aanwezigen in debat.

De Verkiezingsbijeenkomst voor de gemeente Veere vindt plaats op maandag 12 maart, vanaf 10.00-12.00 uur bij de Stichting Welzijn Veere, Schoolstraat 4 in Oostkapelle. Op dinsdag 13 maart, vanaf 14.00-16.00 uur vindt de verkiezingsbijeenkomst voor de gemeente Middelburg plaats in het auditorium van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7. Aanmelden bij Wim Jansen, tel. 0118-624255 of 06-51273650 of jansenwfm@gmail.com. [l]