Reparatie van een stofzuiger.
Reparatie van een stofzuiger. Bert Huige

Bijeenkomst Repair Café

MIDDELBURG - Repair Café Middelburg is nu onderdeel van de Vitale revolutie Dauwendaele.

Wat is de Vitale revolutie? Met dit project wil de gemeente een vitale omgeving realiseren voor haar inwoners. Een vitale omgeving is een omgeving waarin mensen fysiek, mentaal-emotioneel, sociaal en financieel in balans zijn. Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat als deze vijf punten in balans zijn, mensen gezonder en gelukkiger zijn. Gezonde en gelukkige mensen hebben minder zorg nodig en kosten de samenleving minder geld. Met de Vitale Revolutie wil Middelburg ook andere gemeenten in Zeeland en daarbuiten inspireren. Dat doet ze door partijen samen te brengen en kennisuitwisseling te stimuleren. Het project is gestart in de wijk Dauwendaele, maar wil dit uitbreiden naar andere wijken.

Wij nemen hier deel aan om mensen die sociaal moeilijk contact maken met andere mensen of niet de financiële middelen hebben om een reparatie uit te laten voeren die bijvoorbeeld buiten de garantieperiode kapot zijn gegaan. Hierin helpen wij door hun te begeleiden en toch tegen materiaalkostprijs een reparatie te kunnen laten uitvoeren door onze vrijwillige reparateurs. Onze gastvrouw of heer ontvangt de bezoeker op een ongedwongen en open manier om hun verder te begeleiden door het proces van, aanmelden, vragen te stellen over de reparatie en te begeleiden naar de juiste reparateur. De reparateur gaat, samen met de bezoeker, de reparatie uitvoeren of geeft verdere informatie indien nodig. Reparaties aan kleding, laptops, smartphone/tablets en elektrische apparaten kunnen wij meestal ter plekke (of na bestellen van onderdelen) uitvoeren. Wij geven spullen een tweede kans die anders worden weggegooid. Wij hebben de eerstvolgende bijeenkomst op zaterdag 10 maart van 10:00 tot 14:00 bij De Kruitmolen, Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Meer informatie: www.repaircafemiddelburg.nl, www.devitalerevolutie.nl, Facebook en Twitter, repaircafemiddelburg@gmail.com. [l]

Reparatie van een stofzuiger.