Stormvogels wint met ruime cijfers van titelkandidaat TOGO

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 heeft het duel met TOGO 1 ook in winst om weten te zetten. In een bomvolle Couburg in Koudekerke werd er met 27-19 gewonnen.

Vooraf beloofde het een heet middagje te worden. TOGO is nog volop in de strijd om de titel, maar Stormvogels wilde de twee punten niet zomaar cadeau doen. Mede doordat vele ploegen in Zeeland dit weekend vrij waren was de Couburg afgeladen vol. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan trouwe supporter Piet Rijn, die afgelopen week is overleden, begon de wedstrijd met een snel doelpunt van Stormvogels. Dat dit een voorteken voor een mooi duel zou worden was toen nog niet duidelijk. De eerste tien minuten verliepen aan beide zijden wat wisselvallig en de score ging gelijk op. Het was echter de thuisploeg die het eerste serieuze gaatje wist te slaan en bouwde dit gestaag uit. Met de rust was er een verschil van vijf punten: 14-9.

Aan het begin van de tweede helft besefte TOGO dat het beter moest als het geen averij wilde oplopen. Daar leek het ook in te slagen en kwam terug tot 14-12. Stormvogels toonde echter veerkracht en herstelde het gaatje. De thuisploeg ging daarna ook vrolijk door met scoren. TOGO kon geen vuist maken en zag Stormvogels steeds verder weglopen. Na een aantal publiekswissels floot de scheidsrechter af bij 27-19.

Een schitterende resultaat voor Stormvogels 1. Dat biedt ook perspectief voor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Tegenstander is dan VIOS 1. Het duel begint om 15:20 uur. Het programma van de andere ploegen van Stormvogels ziet er als volgt uit: Good Luck 2 - Stormvogels 2 19:00 uur, KVK E1 - Stormvogels E1 11:00 uur, Stormvogels F1 - Volharding F2 10:00 uur en TOP (A) F5 - Stormvogels F2 9:00 uur. [l]