Goede verdediging van Oemoemenoe.
Goede verdediging van Oemoemenoe. van de Hooven

Spannende wedstrijd voor de colts en cubs Oemoemenoe

MIDDELBURG - De colts speelden tegen Utrecht in Middelburg een zeer spannende wedstrijd ook de cubs in Hoek van Holland lieten de toeschouwers genieten van een spannende pot rugby.

De thuisclub scoorde de eerste try maar algauw konden de cubs ook scoren, de conversie was raak (5-7). De hookers scoren vervolgens 2x voordat Daan een 5 punter toegevoegd voor Oemoemenoe ( 15-12 door een try van Thorsten komen ze aan het begin van de tweede helft weer op voorsprong. De conversie is mis. De Hookers laten zich echter niet onbetuigd en pakken een punt erbij (20-17) voordat Oem weer scoort middels een try van Romane (20-22). Abel en Ewen scoren ook nog een punt waardoor Oem op een mooie voorsprong komt te staan, 20-32. Maar dan zetten de Hookers alles op alles en starten een flinke inhaalslag en door een geslagde conversie staan ze zelfs 5 minuten voor tijd met 2 punten voor, 34-32. De hookers maken echter een overtreding waardoor Oem een penalty krijgt toegewezen, Ferres benut de penalty en schopt hem keurig over de lat; 34-35. Het slotakkoord is voor Oemoemenoe met nog een try van Ewen. Eindstand 34-42.
De colts spelen in Middelburg een super spannende wedstrijd. De tegenstander kan in de eerste helft 2x scoren en een conversie benutten voordat Philip de tegentry weet te scoren, rust stand 5-12. In de tweede helft weet Oemoemenoe colts 2x te scoren middels tries van Anthonie en Koen. De conversies zijn helaas mis. De tegenstander weet echter toch nog een gaatje te vinden in de verdediging van Oemoemenoe en benut nog een penalty waardoor de winst toch nog naar de tegenpartij gaat. Eindstand 15-20
De wedstrijd van de dames ging i.v.m. een onbespeelbaar veld helaas niet door.[l]