Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Bloeiende winkelstad

Geregeld duiken er op websites en in tijdschriften positieve stukjes op over Middelburg. We worden geroemd om de fraaie monumenten, vele activiteiten, de culturele mogelijkheden en het gevarieerde winkelaanbod. Wat de laatste betreft is er in Middelburg de laatste maanden weer het nodige veranderd. Zo staat bijvoorbeeld het Geere-gebied enorm in bloei. Pluk de Dag heeft er een nieuw pand betrokken, de Italiaanse traiteur Da Silvano is erheen verhuisd en kapsalon Maison Christian heeft de Dam verruild voor de Geerepassage.
De naastgelegen Langeviele heeft er met Bever Zwerfsport en schoenenzaak Omoda twee grote trekkers bij gekregen.

Aan de Dam is deze week de feestelijke opening van de vernieuwde Fromagerie Forianne. Deze winkel heeft nu ook een lunchroom. Niet ver daar vandaan kan in een zijstraatje, bij Pauwpoort nummer 3, ook geluncht worden. De voormalige discotheek is nu omgedoopt tot MeeKane. Achter de Dam, aan het Koorkerkhof, is sinds een paar maanden Huis van Bloemen geopend, met veel verse bloemen en ook prachtige kunstbloemen.

Helaas moeten we soms ook afscheid nemen van ondernemers. Zo vertrekt na decennia Van der Sloot Schoenmode uit het straatbeeld en ook restaurant ZenC aan de Markt heeft onlangs de deuren gesloten. Jammer! Ik hoop uiteraard dat beide panden snel weer door ondernemende Middelburgers worden betrokken, want zo blijft onze stad ‘beroemd’ om waar we nu ook zo om worden geprezen: ons gevarieerde winkelaanbod!


Reageren? Mail naar
benw@middelburg.nl. [l]