PvdA/GroenLinks wil geen verdere aantasting van de kuststrook. FOTO DNA BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN
PvdA/GroenLinks wil geen verdere aantasting van de kuststrook. FOTO DNA BEELDBANK/LAAT ZEELAND ZIEN Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

Die uitdagingen kunnen we het beste aangaan met de VVD omdat: “Onze partij is praktisch ingesteld, we zoeken altijd naar een goede balans tussen de verschillende belangen en bovendien zorgen we voor een verantwoorde financiële huishouding.”

Willem den Herder van het CDA (foto, rechts) vindt dat dit tussen 2018 en 2022 beter kan: “De verkeersdruk in Domburg en Veere moet afnemen, de veiligheid op onze fietspaden kan beter, net als het openbaar vervoer en de afstemming tussen ondernemers, het bestuur en onze ambtelijke organisatie.”

Dit zijn de grootste uitdagingen: “Op basis van onze slogan ‘Voor elkaar en morgen’ vinden wij dat we meer moeten omzien naar elkaar echt moeten samen leven en samen werken. De gemeente faciliteert dit door onder meer multifunctionele accommodaties waarin school, zorg, sport en verenigingen elkaar ontmoeten en samenwerken. Ook moeten we een omgevingsvisie maken conform de nieuwe omgevingswet. Met alle belanghebbenden wordt een toekomstbestendig plan gemaakt waarin de waarde van ons kapitale landschap wordt gewaarborgd en de ontwikkelingsmogelijkheden duidelijk zijn. Ten derde moet er worden gewerkt aan concrete plannen voor de energietransitie, waaraan elke inwoner en ondernemer mee wil, kan en gaat doen.”

Die kunnen we het beste aangaan met het CDA, omdat: “Het CDA geluk, welzijn en de welvaart van alle inwoners centraal stelt, rentmeesterschap bij het CDA in goede handen is en het CDA in Veere bestaat uit een club deskundige en midden tussen de mensen staande enthousiastelingen, die hier met elkaar voor gaat.”

Chris Maas van de PvdA/GroenLinks vindt dat tussen 2018 en 2022 beter kan: “Het toerisme kan niet veel meer groeien, omdat dat ten koste gaat van de leefbaarheid, eigenheid en (verkeers)veiligheid van de kernen. De speerpunten van onze partij zijn: jaarrond-exploitatie, kwaliteitsverbetering en vooral spreiding. Strandslaaphuisjes zijn er voldoende, dus geen verdere aantasting

Afbeelding