Afbeelding
Foto: PvdA Middelburg

aanleggen en er moet een tandje bij voor het onderhoud van de stad, haar fiets-en-voetpaden en het groen. Wijktafels moeten de mogelijkheid krijgen om de voor hun wijk belangrijke punten op de agenda van de gemeenteraad te zetten."

Dit zijn de grootste uitdagingen: "Geen politiek geneuzel tussen drie gemeenten, maar de stap maken naar één slagvaardige gemeenteraad op Walcheren. Stop met het salaris van ambtenaren uit het potje voor uw zorg te betalen, herstel de huisarts en wijkverpleegkundige in ere en u krijgt het vertrouwen. Maak een afboekingsplan voor de gekochte grond aan de Trekdijk en Cleene Hooge: geen industrieterrein en de huisjes moeten op andere plekken komen te staan dan daar."

Die kunnen we het beste aangaan met D66, omdat: "D66 prestaties wil belonen en de welvaart wil delen, D66 de grondwet koestert, D66 een mix heeft van jonge met ervaren kandidaat-raadsleden en vooral voorrang geeft aan een veilige schone, opgeruimde, levendige en duurzame stad."

Jeroen Louws van de PvdA vindt dat dit tussen 2018 en 2022 beter kan: “Beleid van bovenaf opleggen is niet meer van deze tijd. Inwoners willen meedenken óf komen zelf met initiatieven om zaken in hun eigen buurt te regelen. De PvdA denkt dat de kracht van de samenleving moet worden benut en onze inwoners weer baas in eigen wijk moeten worden. Van de beste plek voor een speeltuin tot het onderhoud van groen. Voorbeelden als City Seeds en Hoogerzael verdienen navolging. Actieve inwoners zorgen ook voor actieve wijken. Daarom zullen wij sportclubs, wijkinitiatieven en culturele organisaties blijven ondersteunen, want zij zorgen voor leven in de brouwerij en saamhorigheid. We zijn ons overigens zeer bewust dat meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor de PvdA blijft een rechtvaardige samenleving er daarom één waar we respect voor elkaar hebben.”

Dit zijn de grootste uitdagingen: “De PvdA heeft voor de komende vier jaar de volgende speerpunten: zorgen voor betaalbaar, energiezuinig en duurzaam wonen voor iedereen, zorgen dat er zorg en ondersteuning blijft voor iedereen die dat nodig heeft en behoud van zekerheid voor alle Middelburgers, van manager tot maaltijdbezorger. Iedereen wil de huur kunnen betalen en fatsoenlijk te eten hebben.

Die kunnen we het beste aangaan met de PvdA, omdat: “Onze partij zich hard maakt voor bestaanszekerheid, werk, kansen tot ontwikkeling én voor binding tussen onze inwoners. Dat zijn geen loze beloften, maar dat is een houding die u de afgelopen jaar heeft terug kunnen zien in ons stemgedrag en de keuzes die we de afgelopen periode maakten in Middelburg. De PvdA is voor een samenleving waarin we eerlijk delen. Zorgen voor het liefst vast werk, goed wonen, een gezond leven. De PvdA wil onze inwoners met elkaar in contact brengen. We geloven dat solidariteit een belangrijke, zo niet de belangrijkste bouwsteen van onze samenleving is.”


Piet Kraan de Lokale Partij Middelburg (LPM) vindt dat dit tussen 2018 en 2022 beter kan: “De lijst is schier eindeloos, maar laten we beginnen met een financieel herstelplan, betere burgerparticipatie, een andere bestuurscultuur, overleg nieuwe stijl, klankbordgroepen nieuwe stijl, beter zorgen voor onze ouderen, geef jongeren eens de